Yalova'da coşkulu Polis Günü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Yalovada coşkulu Polis Günü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 11:56

Yalova'da coşkulu Polis Günü kutlaması

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- 10 Nisan Polis Günü ve Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172'nci yılı Yalova’da da coşkuyla kutlandı. 

Yalova’da 10 Nisan Polis Günü ve Türk Polis Teşkilatı’nın 172'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Yalova Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy, Yalova Belediye Başkan Vekili Adil Ürekli ile Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener, MHP İl Başkanı Hasan Topçular ile teşkilat mensupları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Müdür Hakan Fındık’ın yanı sıra Yalova Polis Emeklileri Derneği’nin çelenk bıraktığı törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burada günün anlam ve önemine ilişkin 3. Sınıf Emniyet Müdürü Cüneyt Çiçek bir konuşma yaptı. Müdür Çiçek, “Bugün mazisi başarılarla dolu, Türk milletinin sevgi ve güveninin kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılâplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı’nın 172’nci yıl dönümünü sizlerle birlikte kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Teşkilatımız, diğer güvenlik güçlerimiz gibi ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlama ve sağlanan ortamı düzenli bir şekilde devam ettirme görevini bugüne kadar düzenli bir şekilde yerine getirmiştir. Polislik mesleği, bu kullanımdan ziyade topluma kanunlar çerçevesinde hizmet sunan bir meslek dalı olarak gören anlayış doğrultusunda toplum ile polisin etkileşimini ve bütünleşmesini sağlayarak suçla mücadelede huzurlu ve güvenli yarınlara taşıyacaktır. Bir taraftan kamu düzeni ve güvenliğini sağlama, diğer taraftan suç ve suçluyla mücadele ederken, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve güvence altına alınması noktasında ince bir çizgide görev ifa etmek durumunda olduğu unutulmamalıdır. Hedeflerimizi yakalamak ve buna ayak uydurmak; hukuk kurallarını doğru, tarafsız, adaletli bir şekilde uygulamakla mümkündür. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması için meslek ahlakı ve disiplininden ödün vermeden halkımızın ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan ve her geçen gün daha iyiye giden hizmet anlayışı en büyük hedefimiz olacaktır” dedi.

Yapılan törenin ardından Müdür Hakan Fındık, ardından polis lokalinde tebrikleri kabul etti.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!