Yalova tarımına 10 göletle can suyu

Güncelleme Tarihi:

Yalova tarımına 10 göletle can suyu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 12:34

Yalova tarımına 10 göletle can suyu

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA İl Özel İdaresi tarafından Yalova’daki köylere yapılan 10 tarımsal sulama göletinin toplu açılışı yapıldı. Çiftlikköy İlçesi’ne bağlı Dereköy’de yapılan açılış töreninde konuşan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, “Yalova, katma değeri yüksek yatırımların ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi sayesinde tarımda da her geçen gün kendisinden söz ettiriyor” dedi. Milletvekili Fikri Demirel ise yapılan yatırımların tersine göçü başlatacağını söyledi.

İl Özel İdaresi tarafından köylerde yapılan tarımsal sulama suyu göletleri Çiftlikköy ilçesine bağlı Dereköy Köyü’nde gerçekleşen toplu açılış töreni ile hizmete girdi. Açılış törenine Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, meclis üyeleri, köylerin muhtarları ve köylüler katıldı. Yalova’da Sugören Köyü, Çukurköy, Mecidiye Köyü, Sermayecik Köyü, Örencik Köyü, İlyasköy ve Dereköy’e inşa edilen toplam 10 tarımsal sulama göleti, toplu açılış töreniyle hizmete girdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında başlayan törenin açılış konuşmasını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan yaptı. İnşa edilen göletlerle ilgili bilgi veren Karahan, göletin tabanında jeomembran denen bir madde kullanıldığını söyledi.

TERSİNE GÖÇ BAŞLAYACAK

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise tarımsal alanda yapılan yatırımların tersine göçü başlatacağını söyledi. Demirel, “ Dereköy'de bundan sonra güzel olan hayat çok daha güzel olacak. Su, hayat demektir. Ben inanıyorum ki Dereköy zaten meyvecilikte verimli bir köydü ama bundan sonra çok daha fazla rekolte elde edilen bir köy haline gelecektir. Bunun da köylümüzün gelir düzeyini arttıracağını düşünüyorum. Hep deriz ki köylü köyde durmuyor. Aslında köylü köyünde durur ama onun köyünde durmasını sağlayacak ekonomik şartların sağlanması gereklidir. İşte gerçekleştirilen bu yatırımlar ihtiyaç duyulan o ekonomik şartları daha da iyileştirmek adına atılan adımlardır. Ben inanıyorum ki köylerden şehirlere göç olurken bundan sonra şehirden köylere göç olacaktır. Tersine göç başlayacak” şeklinde konuştu.

YALOVA TARIMDA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ise konuşmasında, tarımsal üretimin artması adına köylüye ve çiftçiye verilen desteklerin her geçen gün arttığını söyledi. Yalova’nın coğrafi olarak küçük bir şehir olmasına karşın tarımda katma değeri yüksek ürünler yetiştirdiğine dikkat çekem Yılmaz, “İlimiz, sanayide, turizmde her geçen gün büyüyor, gelişiyor. Aynı zamanda tarımda da katma değeri yüksek yatırımların, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi sayesinde tarımda da her geçen gün kendisinden söz ettiriyor. Biz de tarım alanında üreticilerimize yönelik destekte gerek göletlerle, gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi kanalıyla çiftçilerimize vermiş olduğumuz desteklerle her zaman sizlerin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sizler aynı zamanda üretiyorsunuz, Yalova’nın tarımına bir katkı sağlıyorsunuz. O nedenle ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Ben bu hizmetin ve yatırımın köylerde yaşayan çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 10 sulama göletinin toplu açılış kurdelesi kesildi. Vali Tuğba Yılmaz ile protokol mensupları, kurdele kesiminin ardından gölet havzasını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!