Termal'de kış bir başka güzel

Güncelleme Tarihi:

Termalde kış bir başka güzel
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 11:23

- Doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla 2014'te 800 bin turisti ağırlayan Yalova'nın Termal ilçesi, kış mevsiminde de bölgenin cazibe merkezi olmayı sürdürüyor - Belediye Başkanı Atik: "Termal'de kış mevsimi bir başka güzel. Termal'e gelmeden kimse 'kış ayını geçirdim' demesin" - "Termal'de yapılacak tesislerle 2015 yılında çok rahat bir milyon gecelemeyi gerçekleştirmiş olacağız"

Haberin Devamı

YALOVA (AA) - YILMAZ ORUÇ - Doğal güzellikleri ile kaplıcalarıyla 2014'te 800 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan Yalova'nın Termal ilçesi, kış mevsiminde de bölgenin cazibe merkezi olmayı sürdürüyor.

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Termal'in her zaman olduğu gibi kış aylarında da turizmin önder ilçelerinden biri olmaya devam ettiğini söyledi.

Özellikle kar yağmasıyla birlikte insanların kaplıcayı daha çok tercih ettiğini belirten Atik, "Gerek yerli turistlerimizin gerek yabancı turistlerimizin ilçemizde sayılarının oldukça arttığını tespit etmiş durumdayız. 2014 yılında da yine turizm hareketimizde önemli bir ivmeyle artarak geçirdik. Yaklaşık 800 bin konaklama gerçekleştirdik. Bu konaklamanın 200 bine yakını yabancı turistten oluşuyor. Yabancı turist dökümü Ortadoğu'dan gelen turistlerimiz ve Rusya'dan gelen turistlerimiz ağırlıkta olmak üzere devam ediyor. 2015'te de bunun devam edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

İlçede turizm işletme belgeli tesisler, belediye belgeli tesisler, ev pansiyonları, motellerle birlikte toplamda şu an 8 bine yakın yatak kapasitesiyle turistlere hizmet verildiği bilgisini veren Atik, "İstanbul'a yakın olmamız, Bursa'ya İzmit'e yakın olmamız, hava alanlarına yakın olmamız ilçemizin doğal güzelliklerinin, kaplıcasının, ormanlarının, suyunun, havasının ve insanının da turizme yatkın olması turizm anlamında ilçemizin daha da talep görmesine sebep oluyor" dedi.

Kendilerinin yerel yönetim olarak ilçede turizm faaliyeti yapan tüm işletmelerin alt yapı imkanlarını geliştirmekle mükellef olduklarını aktaran Atik, şöyle devam etti:

"İlçemizdeki tanıtım ve organizasyon faaliyetlerinin yerine getirilmesi için belediyemizin gücü nispetinde bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları bundan sonra da gerçekleştireceğiz. 2015 yılında hedefimiz bir milyonu geçmek. Termal'de yapılacak tesislerle birlikte 2015 yılında çok rahat bir milyon gecelemeyi gerçekleştirmiş olacağız."

- "Termal'e gelmeden kimse 'kış ayını geçirdim' demesin"

Haberin Devamı

Termal'de kış mevsiminin bir başka güzel olduğunu söyleyen Atik, "Termal'e gelmeden kimse 'kış ayını geçirdim' demesin" ifadesini kullandı.

Herkesi ilçedeki kaplıcalara davet eden Atik, şöyle konuştu:

"Kaplıcaya girerek ama açık havuzda ama kapalı havuzda ama banyolarda tüm otel ve motellerin kaplıcalarında insanlarımız kaplıca tedavisi görerek rahat bir ortamda, huzurlu bir ortamda, sıfır gürültüde, bol oksijenle, şifalı kaplıca suyuyla dinlenmek ve tedavi olmak için Termal'e gelsinler. Ayrıca Termal'e gelen vatandaşlarımız daha çok kas ve iskelet sistemiyle ilgili rahatsızlıklarıyla ilgili, sindirim sistemindeki rahatsızlıklarıyla, cilt ve dokudaki rahatsızlıklarla ilgili geldiklerinde kaplıcalarımızda şifa buluyorlar. Bununla birlikte kesinlikle doktor kontrolü altıda bu işlemler gerçekleşiyor. Doktor kontrolü olmadan kaplıca tedavisinin uygulanmasını doğru bulmuyorum. Zaten tıbbi acıdan da bu gerekli."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!