Süs bitkileri üreticileri bilgilendirildi

Güncelleme Tarihi:

Süs bitkileri üreticileri bilgilendirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 12:51

Süs bitkileri üreticileri bilgilendirildi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da süs bitkileri üreticilerine yönelik yüzde 50 hibe destekli 12. etap kırsal kalkınma yatırımları destekleme programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, süs bitkileri üreticilerine yönelik 12. etap yüzde 50 hibe destekli kırsal kalkınma yatırımları destekleme programı kapsamında bir toplantı düzenledi. Üreticilere yenilenebilir enerji üretim tesisi (YEÜ), yenilenebilir enerji kullanan seralar (SER) ve çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik alt yapı sistemlerinden yüksek plastik blok tünel konularında bilgiler verildi.

Garden A.Ş.’de düzenlenen toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, şube müdürleri ile Garden A.Ş. Başkanı Metin Gümüş, Yalova İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (YASBİR) Başkanı Şükrü Dinç, Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (SASBÜD) Başkanı Umut Sakarya ve üyeler katıldı.

İl Müdürü Suat Parıldar düzenledikleri bilgilendirme toplantısına yatırımcıların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında bundan önceki 11. etapta Yalova’da yatırım tutarı 25 milyon lira olan 36 proje uygulandığını belirtti. Uygulanan bu projeler için Bakanlığın yatırımcılara yaklaşık 12 milyon lira hibe desteği ödediğini ifade eden Müdür Parıldar, “11. etapla birlikte KKYDP kapsamına yüksek plastik tünel de dâhil edildi. 2016 yılında ilimiz genelinde sera projeleri için müracaat yapılmadı. Süs bitkisi yetiştiriciliği ve bitkisel üretim için önemli bir potansiyele sahip olan Yalova’da 12. etapta başta yenilenebilir enerji kullanan seralar olmak üzere yüksek plastik tünel konularında da başvuru bekliyoruz” dedi.

Parıldar’ın konuşmasının ardından Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi personeli Ersin Tanrıkulu programın uygulama tebliği hakkında katılımcılara sunum eşliğinde 12. etapta bitkisel üretim yapan birlikleri ve üyeleri için; başta yenilenebilir enerji kullanan seralar olmak üzere (biyogaz, rüzgâr, güneş ve jeotermal enerji), yüksek plastik tünel sera konularında seracılara yönelik desteklemeler hakkında bilgiler verdi.

Sunumun ardından yatırımcıların sordukları sorulara Parıldar ve şube müdürleri cevap vererek başvuruların 11 Aralık 2017 tarihine kadar devam edeceğini, başvuru aşamasında ayrıntılı bilgilerin İl Müdürlüğünden alınabileceğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!