Şampiyonaya katılacak ekipler Yalova’da belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonaya katılacak ekipler Yalova’da belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 17:47

Şampiyonaya katılacak ekipler Yalova’da belirlendi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türk Halk Oyunları Federasyonu (THOF) organize ettiği Halk Oyunları Yarışması gerçekleştirildi.

5 ilden 32 ekibin katıldığı şampiyona, 4 kategoride geleneksel düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere 2 dalda gerçekleşti. Şampiyonayı çok sayıda davetlinin yanı sıra Yalova Belediye Başkanvekili Jülide Güner’de ilgi ile takip etti. THOF’un 2016 yılı faaliyet programında yer alan iller arası halk oyunları grup şampiyonası Yalova Belediyesi işbirliği ile yapıldı.

Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde gerçekleşen şampiyonaya Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul ve Yalova ekipleri katıldı. Yarışmada minikler geleneksel düzenlemeli kategorisinde Dans Alaturka Gençlik Spor Kulübü, minikler geleneksel düzenlemesiz kategorisinde Muratlı Belediyesi Spor Kulübü, yıldızlar geleneksel düzenlemeli kategorisinde Çorlu Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü, yıldızlar geleneksel düzenlemesiz kategorisinde Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi Gençlik Spor Kulübü, gençler geleneksel düzenlemeli kategorisinde Kırklareli Anadolu Lisesi, gençler geleneksel düzenlemesiz kategorisinde Ergin Barış Gençlik Spor Kulübü ve büyükler geleneksel düzenlemeli kategorisinde Beşiktaş Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ve büyükler geleneksel düzenlemesiz kategorisinde Gökmeydan Gençlik Spor Kulübü birinci olarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Dereceye giren ekiplere Yalova Belediye Başkanvekili Jülide Güner madalyalarını ve kupalarını vererek hepsini tek tek kutladı. Program sonunda Yalova Belediyesi’nin katkılarından dolayı Başkanvekili Jülide Güner’e, THOF Yönetim Kurulu Üyesi İkram Kızılca teşekkür plaketi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!