Romanlar seferber oldu, Leyla'nın bacağı kesilmekten kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Romanlar seferber oldu, Leylanın bacağı kesilmekten kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 14:44

Romanlar seferber oldu, Leyla'nın bacağı kesilmekten kurtuldu

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)-BURSA’da yaşayan ve diyabet nedeniyle iki yıl önce sol bacağını kaybeden Leyla Yılmaz’ın sağ bacağını da kaybetmemesi için Türkiye’deki Romanlar seferber oldu. Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu’nun örgütlenmesi ile ülke genelinde Roman vatandaşları 18 bin lira tutan ameliyat masraflarını topladı ve 26 yaşındaki Roman kadın Yalova’daki bir özel hastanede ameliyata alındı. Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirilen genç kadın, ayağı kesilip bacağı kurtarıldıktan sonra taburcu edildi. Ameliyatın ardından yüzü gülen, ancak protezle yürüyebilecek olan Leyla, “Beni yalnız bırakmadılar. Çok büyük duyarlılık gösterdiler. Tarifi imkansız bir duygu” dedi.

Edinilen bilgiye göre Leyla Yılmaz, 2 yıl önce diyabet hastalığına bağlı damar tıkanıklığı nedeniyle sol bacağını kaybetti. Tekerlekli sandalyeye mahkûm olan kadın, hastalığının nüksetmesi nedeniyle sağ bacağını da kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ayağı kangren olan kadının, ayağının kurtarılabilmesi için ameliyata girmesi gerekti. Masrafları ise 18 bin lira tutan ameliyat için Yalova Genç Romanlar Derneği harekete geçti. Durumu Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu’na taşıyan Yalova Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu, bu sayede ülke genelindeki Romanları da seferber etmiş oldu. Genç kadının ameliyatı için gerekli olan para çok kısa sürede toplandı.

4 SAATLİK BAŞARILI OPERASYON

Leyla Yılmaz’ı ameliyat eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Orhan Rodoplu, basını bilgilendirerek, “4 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Kangren olan ayağını aldık, damarları açtık, bacağını kesilmekten kurtardık. Yaklaşık 4 gün süren tedavi ve takibi sonucu şimdi taburcu ediyoruz. Tıbben çok iyi durumda. Bundan sonraki yaşantısına destek aygıtları kullanarak yürüyecek. Normal bir insan gibi yaşamına devam etmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Genç kadın Yalova Belediyesi tarafından tahsis edilen ambulansla tedavisinin geri kalan kısmının yapılacağı Bursa Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Leyla Yılmaz, bundan sonraki süreçte de yardımseverlerden protez konusunda destek beklediğini belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!