Yalova’da, Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da, Öğretmenler Günü törenle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 13:40

Yalova’da, Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)-YALOVA’da 24 Kasım Öğretmenler Günü  çeşitli etkinliklerle kutlandı.
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Öğretmenler Günü nedeniyle bir tören düzenlendi. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Buradaki törenin ardından Yalova Halk Eğitim Merkez Konferans Salonu’nda bir program gerçekleştirildi.
Buradaki programa Yalova Valisi Muammer Erol, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Gemalmaz ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Burada günün önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen. Yaradan aşkını, yaratılanı sevmeyi, milletine ve değerlerine sadakatini, halka hizmet etmeyi, hayatın tüm erdemlerini öğretendir öğretmen. Hayatını kaybetse de öldürülemeyecek bir kalemdir. Fikirleri asla ölmeyecek bir meşaledir öğretmen. Asla ölmeyecek fikirler ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle, ilimdir, irfandır. Ben ancak bir muallim olarak gönderildim diyen Peygamberin ümmeti olan, ‘Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım’ diyen Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in felsefesini ilke edinmiş, ilk emri oku olan bir dinin mensupları olarak bizim için öğrenmenin, dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri bulunmaktadır” dedi.
Tören öğretmenlik mesleği temalı anı yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Programda ayrıca Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri takdim edildi. Etkinlik oratoryo gösterisiyle sona erdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!