Kent Konseyi, Yalova için Çalışma Grubu oluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Kent Konseyi, Yalova için Çalışma Grubu oluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 18:22

Kent Konseyi, Yalova için Çalışma Grubu oluşturdu

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Kent Konseyi bünyesinde “1/50.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Çalışma Grubu” adıyla yeni bir çalışma grubu oluşturuluyor. Yalova Kent Konseyi’nin yeni başkanı İsmail Mutlu, “Çevre düzeni planı Yalova’nın en önemli meselesidir” dedi.

Geçtiğimiz gün konuyla ilgili olarak Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü ile de görüşen ve fikir alışverişinde bulunan Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, “Bir süredir devam eden 1/50.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmaları, Yalova’nın en önemli meselesidir çünkü Yalova’nın geleceği bu plandaki kararlara bağlıdır. Yalova Kent Konseyi olarak, bütün kentsel paydaşların bu sürece dâhil olmasını ve aktif bir biçimde katkı vermesini önemsiyoruz. Biz de bu amaçla bir çalışma grubu oluşturarak, Yalova’nın kırmızı çizgilerini ve kentin ana eğilimlerini tespit edeceğiz. Ortak aklı plana ne kadar çok yansıtabilirsek, o kadar başarılı bir plan hazırlanmış olur” dedi.

Çalışma grubunda başta Mimarlar Odası, Mühendisler Odası, Şehir Bölge Plancıları ve Jeoloji Mühendisleri Odası temsilcileri'nin de yer alması öngörülen grubun, ilk toplantısını da önümüzdeki hafta gerçekleştirmesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!