İTO Başkanı Çağlar: İstihdama en çok katkıyı tekstil sektörü sağlıyor

Güncelleme Tarihi:

İTO Başkanı Çağlar: İstihdama en çok katkıyı tekstil sektörü sağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 14:53

İTO Başkanı Çağlar: İstihdama en çok katkıyı tekstil sektörü sağlıyor

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Acme Group tarafından 20 milyon Euro’luk bir yatırım olan Etrofil İplik Fabrikası’nın açılışı gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye’de istihdama en büyük katkıyı tekstil sektörünün verdiğini söyledi.

Acme Group bünyesinde yer alan ve iplik sektöründe faaliyet gösteren Etrofil, Avrupa’da benzeri olmayan yeni fabrikasının resmi açılışını gerçekleştirdi. Yün, angora ve kaşmir iplik üretecek fabrika Yalova Kirazlı Sanayi Sitesi’nde 128 kişilik istihdamla kapılarını açtı. Açılışa Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan İTO Başkanı İbrahim Çağlar hayırlı uğurlu olsun dileklerini ileterek, “Türkiye için yabancıların yaptığı en son araştırmada, ‘Türkiye, 2030 yılında 3 trilyon dolarlık bir hacme ulaşacak’ diyor. Yabancıların bizim için yaptığı bu araştırmaya mahcup olmamamız lazım. Bunu ortaya koymamız lazım. Türkiye’nin ilk özer iplik fabrikasını rahmetli dedeciğim kurmuş ve ben hala o işe devam ediyorum. Bugün de burada yün, angora, kaşmir olacak ve bunlar işlenecek. Bunlar çok önemli ve işlenmesi çok zor ürünler. Tekstil ülkemiz için çok önemli. Biz İTO olarak da tekstile çok önem verdik. İstihdama en çok katkı sağlayan sektör tekstildir ve tekstilin altyapısını biz millet olarak çok iyi biliyoruz. Bu bizim genlerimizde var. Çalışanlarımızla, patronlarımızla, yan sanayicilerimizle, bize destek olan tüm birimler çok iyi biliyorlar. Yani biz dünyada tekstili en iyi bilen milletiz. Dünyanın en büyük markalarına ve ekonomisi en gelişmiş ülkelere tekstil ihracatı yapabilen bir ülkeyiz. Onun için tekstili bırakmamak mecburiyetindeyiz çünkü nereye baksanız tekstili görürsünüz. Tekstili görmediğiniz dünyada hiçbir yer yoktur. Onun için bu gayretimize devam edeceğiz. İhracata yönelik kurulmuş bir tesis bu. Amerika’dan, Kanada’ya, Avrupa’nın bir çok yerine, Ortadoğu’ya ihracat yapacak” diye konuştu.

Acme Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı ise Acme Group bünyesinde 600 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Fabrikayı ilk etapta 128 kişilik istihdamla açtıklarını söyleyen Batallı, “Kendi grup bünyemiz içerisinde Etrofil Tekstil, araç muayene istasyonları ve en son da bizim göz bebeğimiz olan, Türkiye’ye sadece marka yapmak için yola çıktığımız bugün de iyi bir yere gelmiş olan Artemis Halı’yı biz bünyemizde barındırıyoruz. Rabbim daha büyüklerini, daha çok işçi çalıştıracağımız, istihdam yaratacağımız işler yapmayı hepimize nasip eder inşallah” dedi.

İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, YTSO Başkanı Tahsin Becan ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman konuşmalarında işletmeye hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ardından protokol üyeleri fabrikanın açılış kurdelesini kesti ve fabrikayı gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!