Haraç:Başlangıç noktası Yalova’dır

Güncelleme Tarihi:

Haraç:Başlangıç noktası Yalova’dır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 14:07

Haraç:Başlangıç noktası Yalova’dır

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- TÜRSAB Yalova BYK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Başol Haraç, “Termal ve Ortadoğu turizminin başlangıç noktası Yalova’dır” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yalova Bölgesel Yürütme Kurulu (Türsab Yalova BYK) turizm paydaşlarıyla yaptıkları toplantılarda sektörün yöneticilerini dinlemeye devam ediyor. Türsab Yalova BYK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Başol Haraç ve yürütme kurulu üyeleri, turizm sektörünün önemli paydaşlarından biri olan Yalova'da faaliyet gösteren konaklama sektörünün temsilcileri, Rizom Tatil Köyü Genel Müdürü Burak Yurdakan, Termal Park Otel Genel Müdürü Ahmet Görür ve sektörde büyük deneyimlere sahip Yalovalı eski turizmcilerden Hadi Tonaroğlu ile Türsab Yalova BYK’da bir araya geldi.

Toplantıda konaklama (oteller) ve pazarlama (seyahat acentaları) sektörüyle ilgili ilimizdeki son durum, yeni yatırımlar, Yalova turizm potansiyeli ve mevcut turizm değerlerinin tanıtımı, yurtiçi ve yurtdışı sektörel fuarlar, kaçak turizm faaliyetleriyle mücadele, meslek içi eğitim, Ortadoğu pazarındaki son gelişmeler, Termal turizmi, Yalova’nın bir turizm destinasyonu olarak kabul görmesi yönünde çalışmalar ve benzeri konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Haraç, burada yaptığı konuşmada, “Yalova bir turizm kenti, bize Atatürk’ün mirası, tarih, doğa ve sağlığın buluştuğu cennetten bir köşe, çok önemli avantajlara ve turizm değerlerine sahibiz, hala gün ışığına çıkaramadığımız ve tanıtımını yapamadığımız bir o kadar da turizm değerimiz var. Yalova tüm sorunlarını turizm ile aşar, özellikle ilin dinamiklerinin, bürokratlarımızın, yerel yöneticilerimizin ve STK’lardaki yöneticilerimizin yüzünü turizme dönmesi gerekir. BYK hizmet binasında küçük gruplarla gerçekleştirdiğimiz ‘Turizm Sohbetleri’ devam edecek, sektörün tüm paydaşlarını ve turizm ile ilgili söyleyecek sözü olan herkesi dinleyeceğiz ve misafir edeceğiz, kapımız herkese açık, birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Toplantılarımız çok verimli ve keyifli geçiyor. Bu toplantılar sonrasında çıkan sonuçları, mülki amirlerimize ve yerel yöneticilerimize bir dosya halinde sunarak bilgilendirmelerde bulunacağız” dedi. “Termal ve Ortadoğu turizminin başlangıç noktası Yalova’dır” diyen Haraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu herkes tarafından kabul görmüş, bilinen bir gerçektir. Bu gerçek ve inançla hareket ederek Yalova’nın geleceğini bunun üzerine planlamak gerekmektedir. Yalova’nın güzelliklerini ve turizmdeki avantajlarını saymakla bitiremeyiz. Turizm kenti Yalova’nın, coğrafi ve stratejik konum avantajının yansıra, ulaşılabilirlik ve ulaşım rahatlığı, iyi yetişmiş insan kaynakları, eğitim düzeyinin ve kalitesinin yüksek olması, termal kaynaklarının ve zengin orman alanlarının ilde bulunması il turizmine büyük avantajlar sağlamaktadır. Son yıllardaki yeni turizm yatırımları, seyahat acenta sayısındaki ve nitelikli yatak kapasitesindeki artış son derece sevindiricidir. İstanbul, Bursa ve İzmit gibi büyük ve gelişmiş merkezlere yakın olmamız, iklim, ulaşım koşullarının elverişli olması ve ekonomik olarak küçük bir il olmamızdan dolayı özellikle turizmde büyümeye açığız. Türsab Yalova BYK Yönetim Kurulu olarak tüm meslektaşlarımızla, Yalova turizmine hizmet etmeye ve güzel kentimizin ülke turizminden daha fazla pay almasına katkı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!