Çınarcık’ın Mega Projesi Hızla Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Çınarcık’ın Mega Projesi Hızla Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2015 16:18

YALOVA'NIN TURİZM MEKANI ÇINARCIK İLÇESİNDE MEGA PROJE OLARAK ADLANDIRILAN ÇINARCIK SAHİL DOLGU PROJESİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR.

Yalova’nın turizm merkezi Çınarcık ilçesinde mega proje olarak adlandırılan "Sahil Dolgu Projesi" tüm hızıyla sürüyor.
Temeli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın tarafından atılan ancak yerel seçimde belediyenin CHP’ye geçmesi ile birlikte iptali gündeme gelen proje, yüklenici firma Düzce Denizcilik Sanayi isimli firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından yeniden yapım aşamasına taşınmıştı.
İlçenin turizm kapasitesine önemli katkılar sağlaması beklenen proje kapsamında denizin doldurulma işlemi başlamıştı.
Çınarcık Belediyesi Başkan Vekili Ömür Ertürk, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Ada, Çınarcık Belediye Meclis Üyeleri Coşkun Parlak, Harun Karademir, Tahsin Yener ve Ali Kırıcı çalışmaları yerinde inceleyerek firma yetkililerinden bilgi aldı.
Ardından proje hakkında açıklama yapan Çınarcık Belediyesi Başkan Vekili Ömür Ertürk, "Toplamda 30 bin metre kare alanı dolduracağız. Sahil tarafında 405 metreye paralel uzunlukta 65 metre derinliğe kadar ki alan doldurulacak. Bu alanda yaşam alanları oluşturacağız. İlçemizde vatandaşların rahatça dolaşabileceği parkları, bisiklet ve yürüyüş yolları bulunacak olan bu alan 2 yıl içerisinde tamamlanarak halkımızın hizmetine girecek. Bu projenin en önemli taraflarından birisi ise projenin dolgusu karşılığında belediye kasasından her hangi bir paranın çıkmayacak olması. Dolgu alanındaki yaşam alanlarının projesi ise daha sonra netleşecek ve buraya gereken maliyet netleşecek. Bu harcamayı belediyemiz üstlenecek. Bu proje tamamlandığında Çınarcık’ın turizm kapasitesine ciddi bir katkı sağlanmış olacak. Bunun yansımalarını en çok da ilçe halkımız hissedecek" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!