Başkan Salman: Gazipaşa Caddesi’ni tamamen yayalaştıracağız

Güncelleme Tarihi:

Başkan Salman: Gazipaşa Caddesi’ni tamamen yayalaştıracağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2018 14:21

Başkan Salman: Gazipaşa Caddesi’ni tamamen yayalaştıracağız

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Belediye Başkanı Vefa Salman bir süredir gündemde olan Gazipaşa Caddesi’ndeki aykırı yapılaşmalarla ilgili olarak tebligatların hafta içerisinde yapılmaya başlanacağını belirtti.

Gazipaşa Caddesi esnafıyla daha önce de çeşitli vesilelerle bir araya gelinmiş ve düzenlenen toplantılarda yapılan uygulamanın yasal olmadığına vurgu yapılmıştı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir süre bu konuda esnafa esneklik gösterilse de kent merkezindeki yıllık nüfus artışının yanı sıra yaz aylarında ikiye katlanan nüfusla birlikte Gazipaşa Caddesi bu yükü taşıyamaz hale geldi. Özellikle yaz aylarında yaşanan yaya trafiği sıkışıklığı ve halkın bu konuda yoğun talepleri doğrultusunda Yalova Belediyesi çalışma başlattı.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE İDARE ETMEYE ÇALIŞTIK”

“Kentimizde en büyük sıkıntılardan bir tanesi kaldırım ve yol işgali” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Esnafımız bu konuda ne kadar çok dükkan dışına çıkarsa o kadar çok iş yapacağını düşünüyor. Buna bağlı olarak da kaldırım ve yol işgalleri sıkıntı olarak ortaya çıkıyor. Yaşanılan ekonomik sıkıntılar esnafımızın böyle düşünmesine sebep oluyor. Ancak bir de madalyonun diğer tarafı yani vatandaş tarafı var. Onlar da işgal edilen bu alanları yayalaştırılması için bizlere talepte bulunuyor, şikayetçi oluyor. Gazipaşa Caddesi esnafımız da yine aynı düşünce ile işyerlerinde yapılaşmaya aykırı uygulamalar yaptılar. Kendilerine yapmış olduğumuz ikazlarda hep ekonomik sebepleri bizlere gösterdiler. Elimizden geldiğince idare etmeye her iki tarafı da kırmamaya özen gösterdik” dedi.

“ARAÇ TRAFİĞİNİ ENGELLEDİK”

Her yıl artan nüfusun yanı sıra yazlık nüfusun iki katına çıkması ve vatandaşların bu bölgeyi tercih etmesi yaya trafiğinin dahi zor akış sağlamasına sebep olduğunu belirten Başkan Salman, şöyle devam etti; “Yalova Belediyesi olarak göreve geldikten sonra keşmekeşliği ortadan kaldırmak adına burada bir düzenleme yaptık. Bu düzenleme sonrasında bu yıl yeniden oluşan karmaşayı önlemek amaçlı ilk etapta Gazipaşa Caddesi’ni araç trafiğine kapattık. Yazın İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak motorların sahile girmemesi için denetimler yaptık. Doğu Sahil Bandımızı düzenledik. Ancak kentin cazibe noktası burası olduğu için vatandaşlarımız bu bölgeyi tercih ediyor. Bu konuda vatandaşlarımız bizlere şikayetlerini arttırdı. Gelinen noktada bizim daha önce yapmış olduğumuz düzenlemelerin dışına çıkıldığı için yeni bir planlama yapılması ihtiyacı doğdu. Resmi kurumlar da aynı şekilde yapılan bu yapılaşmaların sakıncalı olduğuna dair bize resmi yazılar iletiler. Burada herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasını istemiyoruz. Güvenlik açığının oluşmasına asla müsaade edemeyiz. Bu nedenle imara aykırı olarak yapılmış olan alanlar için hafta içerisinde tebligatlarımızı yapacağız. Yapılacak işlemle Gazipaşa Caddesi’ni tamamen yayalaştırmış olacağız.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!