15 Temmuz gazileri Yalova’da o geceyi anlattı

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz gazileri Yalova’da o geceyi anlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 09:31

15 Temmuz gazileri Yalova’da o geceyi anlattı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Yalova Üniversitesi’nde bir program gerçekleştirildi. Gerçekleşen programda 15 Temmuz gazileri o gece yaşadıklarını anlattı.
Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda ki toplantının açılışını, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş yaptı. Rektör Erbaş, 15 Temmuz’da 249 şehidin verildiğini hatırlattı. Erbaş, Yalova Üniversitesi olarak 249 şehit için 249 hatim indirdiklerini belirtti.
Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ise 15 Temmuz’da yaşanan olayın bir terör saldırısı olduğunu kaydetti. Panelde ise 15 Temmuz gazileri olan Mustafa Türker ile Üzeyir Civan, o gece yaşadıklarını anlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Sabiha Gökçen Hava Alanına gitmeye karar verdiğini söyleyen Üzeyir Civan, “2 araçla yola çıktık. Orhanlı Gişeleri’nin olduğu yer kapatılmıştı. ‘Asker ve polis kardeştir’ diye bağırdım. Ortamın sakinleşmesini istedim. Sağ elimin içinden ve sol kolumdan yaralandım. Kaldırıldığım hastanedeki ameliyattan sonra sol kolumu kaybettim” dedi.
Bir diğer 15 Temmuz gazisi Mustafa Türker ise sosyal medyadan girişimi öğrenince Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gittiğini söyleyerek, “Külliyede 50 kişi olmuştuk. Daha sonra tankların bulunduğu yere gittik. Burada bize uyarı ateşi yaptılar fakat biz geri çekilmedik. Sonra bir helikopter geldi ateş etti. Kndimi yerde buldum. Kulağımda bir çınlama vardı. Gözümü açtığımda orada tanıştığım bir arkadaşın yüzünün parçalanmış olduğunu gördüm. Üzerimizde ceset parçaları vardı. Daha sonra bizi hastaneye kaldırdılar” şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!