YYÜ İle Van Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı

Güncelleme Tarihi:

YYÜ İle Van Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 16:54

YYÜ İle Van Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı

Haberin Devamı

VAN, (DHA)- VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 'Eğitimde Sosyal ve Bilimsel İş Birliği Protokolü' imzalandı.

YYÜ Rektörlüğü Senato odasında gerçekleştirilen imza törenine YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van İl Milli Eğitim Müdürü Müdürü Kıyasettin Kırekin ve İpekyolu İMKB Fen Lisesi Müdürü Tuğba Karoğlu katıldı. Protokol ile Van İpekyolu İMKB Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri üniversitede belirlenmiş derslere katılarak gözlemler yapabilecek, akademik ve araştırma birimlerini ziyaret edebilecek, kütüphane, laboratuvarları belli konularda kullanabilecek.

YYÜ'nün Van'ın kalkınması ve gelişmesi için tüm sektörlere destek sunduğunu belirten YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal "Daha önceden de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle imzaladığımız işbirliği protokolü vardı. Şimdi de İpekyolu İMKB Fen Lisesiyle 'Eğitimde Sosyal ve Bilimsel İşbirliği' protokolümüzü imzaladık. İnşallah bundan sonra hem bilimsel hem de sosyal alanlarda bu fen lisemiz ile gerek öğrenci gerekse öğretim üyesi kadromuzla işbirliği yapacağız. Böylece hem eğitim seviyemizin kalitesi yükselecek hem de öğrenci ve hocalarımızın üniversitemizle ihtiyaç duydukları bütün alanlarda işbirliği yapabilme imkanı bulacak" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise imzalanan protokolün öğretmen ve öğrencilere büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Bu okullarımız Türkiye'de seçkin okullar arasında yer alıyor. Fen Lisemizde ki proje okulu sistemi Türkiye'de sadece 13 okulda var. Lisemizde bilimsel veriler ışığında çalışmalar yürütülmektedir. Ancak biz bilimsel verileri üniversitemizin imkanları, öğretim elemanlarının niteliklerinden yararlanarak üst düzeye çıkarabiliriz. Bunun yanında aday öğretmenlerimiz, öğretim üyelerimiz tarafından eğitilecek. Biz her yönüyle üniversitemizden destek alıyoruz. Bu protokolle ilimizdeki iki önemli lisemizi üniversitemizin değerli eğitim kadrosuna teslim edeceğiz. Onların dokunuşuyla okullarımızdaki eğitim kalitesi daha da yükselecek. Üniversite bizden laboratuvar olarak faydalanacak. Üniversitemizin bütün yeterliliklerini kullanarak öğrencilerimizin daha nitelikli yetişmesini sağlayacağız" dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!