Yardımlarıyla çocukların umudu oldular

Güncelleme Tarihi:

Yardımlarıyla çocukların umudu oldular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 11:13

- Farklı mesleklere sahip gönüllülerin oluşturduğu, ''Her Çocuk Bir Umuttur Derneği''nin üyeleri, gittikleri en ücra yerlerde okulların tadilatını yapıp, öğrencilerin giyim ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyor - Dernek Başkanı Özaras: "Gönül ister ki ülkemizin her yerindeki çocuklara ulaşalım. Ama bu konuda yetersiz kalabiliyoruz. Duyarlı insanların çocuklara destek ve umut olmasını istiyoruz"

Haberin Devamı

VAN (AA) - SITKI YILDIZ - Farklı mesleklere sahip gönüllülerin oluşturduğu, ''Her Çocuk Bir Umuttur Derneği''nin üyeleri, okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarını hayırseverlerin katkılarıyla karşılıyor.

Kentte bir yıl önce kurulan Her Çocuk Bir Umuttur Derneği, bölge genelindeki ücra köylerde zor şartlarda eğitim veren öğretmenlere yardımcı olmak, ihtiyacı olan öğrencilerin de eksiklerini karşılamak amacıyla çalışma yapıyor.

Bir yılda Van, Hakkari, Ağrı, Bitlis'teki 40 köye giden dernek üyeleri, topladıkları giyim, kırtasiye, okul araç gereçleri, spor malzemelerini okullara dağıttı.

Son olarak Van'ın Çatak ilçesine bağlı Yukarı Narlıca Mahallesi'ne giden dernek başkanı Veysel Özaras ile dernek üyeleri Esra Tultak ve Burhan Bedir, beraberlerinde götürdükleri giyecekleri ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Haberin Devamı

Okul bahçesinde çocuklara tek tek ayak numaralarına göre botlarını hediye eden dernek üyeleri, çocukların ayaklarındaki lastik ayakkabıları çıkarıp yeni botlarını giydirdi.

Özaras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar gittikleri 40 köyde 4 bin 500 öğrenciye mont ve bot dağıttıklarını, son olarak da Yukarı Narlıca İlkokulunda eğitim gören 58 öğrenciye bot yardımında bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin çok farklı noktalarından 100'e yakın gönüllü destekçileri bulunduğunu ve onların aracılığıyla yardımların çocuklara ulaştığını anlatan Özaras, şöyle konuştu:

"Derneğimize duyarlı insanlarımız ayni ya da nakdi bağışta bulunuyor. Biz de bu bağışlarla köy okullarımıza giderek dar gelirli çocuklara destek çıkıyoruz. Esnaf, memur, öğretmen olan üyelerimiz var. Hepsi Van'da yaşıyor. Üyelerimizle köylere gidiyor, çocukların durumunu yakından gözlemliyoruz. Doğu Anadolu Bölgesi'nde çalışan öğretmenler, derneğimize başvuruda bulunuyor. Bizden okulları veya öğrencileri için bot, mont, kırtasiye malzemeleri gibi yardımlar talep ediyor. Tabii biz birçoğunu gerçekleştiremiyoruz. Gönül ister ki ülkemizin her yerindeki çocuğumuza ulaşalım. Ama bu konuda yetersiz kalabiliyoruz. Duyarlı insanların bu çocuklara destek olmalarını, onlara umut olmalarını istiyoruz."

Haberin Devamı

-"Biz üşüdük, çocuklar üşümesin"

İnşaat işçisi olan dernek üyesi Burhan Bedir ise çocukların ayaklarını ve yüreklerini ısıtmak üzere yola çıkan derneğe tereddüt etmeden üye olduğunu ve kurulduğu günden itibaren elinden geldiği kadarıyla destek olmaya çalıştığını ifade etti.

Şimdiye kadar çok sayıda öğrenciye ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Bedir, "Biz çocukken üşüdük ve yıprandık. Çocuklar üşüyüp yıpranmasın diye buradayız. Bu çocukları gördüğümüz zaman kalbimiz, yüreğimiz sızlıyor. Çocukları ise hüzün ve mutluluk kaplıyor. Biz de bu çocuklara bir umut olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerden Leyla Kaplan ile Gökhan Kaya da kendilerine soğuk kış günlerinde uzanan sıcak yardım eli için dernek üyelerine teşekkür ederek, bundan böyle ayakları üşümeden okula gidecekleri için sevinçli olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Okuldaki programın ardından mahalledeki ihtiyaç sahibi aileleri de ziyaret eden dernek üyeleri, kadınlara manto hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!