Vanlı Fırıncılar Yeni Nesil Somun Jilete Geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Vanlı Fırıncılar Yeni Nesil Somun Jilete Geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 14:12

VAN FIRINCILAR VE LOKANTACILAR ODASI BAŞKANI OSMAN TUNCİL, EKMEK İÇERİSİNDE UNUTULAN JİLETLERDEN DOLAYI MEYDANA GELEN KAZALARIN YAŞANMAMASI İÇİN VANLI FIRINCILARINDA YENİ NESİL SOMUN JİLET KULLANIMINA GEÇECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, ekmek içerisinde unutulan jiletlerden dolayı meydana gelen kazaların yaşanmaması için Vanlı fırıncılarda yeni nesil somun jilet kullanımına geçeceklerini söyledi.
Ekmek üretiminde kullanılan insan sağlığına zararlı eski usül jiletlerin yasaklanmasıyla fırınlar artık daha emniyetli ve hijyenik yerli üretim somun jiletlerini kullanacak. Mart ayında Kocaeli’de Osman Sarıboğa adlı vatandaşın ekmekten çıkan jileti yutmasıyla soluk borusunun yırtılıp ölümden dönmesinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından eski usül kamışlı jiletler yasaklanmıştı. Fırıncılar Odası Federasyonu’nun da tavsiye ettiği somun jileti ayrıca ’gıdaya uygunluk’ belgeli olması ile birlikte Türkiye’nin bir çok ilinde kullanılmaya başlandı. Van’da da yeni nesil somun jiletin kullanılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Osman Tuncil, o üzücü kazaların yaşanmasını istemediklerini belirtti. Hem emniyet, hem de hijyen bakımından daha sağlıklı olan bu tür jiletleri bundan sonra Van olarak kendi esnaflarının da kullanacağını anlatan Tuncil, “Bunun maliyeti ne olursa olsun hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Çünkü halkın sağlığı bizim için daha önemlidir. Diğer illerde yaşanan jilet kazaları bizi üzdüğü gibi tedirginliğe de sevk etmiştir. Çok şükür ilimizde bu tür kazalar yaşanmadı ama bu yaşanmayacağı anlamına da gelmiyor. O yüzden bu tür kazaların yaşanmaması için bizde gerekli tedbirimizi almak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmamızı hazırladık, en kısa zamanda tüm fırıncılarımız bu somun jileti kullanmaya başlayacaktır. Bu yeni nesil somun jiletler, hiç bir şekilde hijyen açısından mikrop barındırmamaktadır. Federasyonumuzun uygun gördüğü bu jiletler üyelerimizce de beğeni görmüştür. İnşallah en kısa zamanda Van olarak bizde bu uygulamaya geçerek, en güzel hizmeti sunacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!