Van'ın "akıllı hastanesi" açılışa hazır

Güncelleme Tarihi:

Vanın akıllı hastanesi açılışa hazır
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 17:17

- İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Almalı:- "Hastanenin kadın doğum ve çocuk hastalıklarında hizmet verecek kısmının açılışı, cumartesi günü Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek"

Haberin Devamı

VAN (AA) - Van'da yaşanan depremlerin ardından "akıllı hastane" modeliyle inşa edilen ve son teknolojiyle donatılan 300 yataklı kadın doğum ve çocuk ile 200 yataklı kardiyovasküler cerrahi hastaneleri, 12 Mart Cumartesi günü hizmete açılacak.

İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Necat Almalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımına 2012'de başlanan hastanenin 299 bin metrekare alana kurulduğunu ve 118 milyon liraya ihale edildiğini söyledi.

Almalı, şöyle konuştu:

"Kadın doğum ve çocuk hastalıklarında hizmet verecek kısmın açılışının, cumartesi Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yapılması planlanıyor. Kardiyoloji, kalp damar cerrahisi ve erişkin acil servis kısmının ise ay sonuna kadar açılması hedefleniyor. Toplamda 516 yatağı bulunan hastanemizdeki tüm hasta odalarında banyo ile tuvalet bulunmakta. Ayrıca yoğun bakım hizmeti verecek 118 yoğun bakım yatağı da mevcut. Acil servisimiz erişkin çocuk ve kadın doğum alanların da hizmet verecek olup, 13'ü yeşil alan polikliniği olmak üzere 25 polikliniğimiz bulunmaktadır."

Haberin Devamı

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz ise yaptığı yazılı açıklamada, 12 Mart Cumartesi günü kentte 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 200 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi'nin törenle hizmete gireceğini bildirdi.

Hastanenin, teknolojik sistemlerle donatıldığını, elektrik enerjisini doğal gazlı jenerasyon sistemiyle yüzde 30 daha ekonomik üretebildiğini, yaz ve kış koşullarına göre iklimlendirme sistemleri ve hijyenik klima santralleriyle sürekli taze hava akışı sağlayabildiğini kaydeden Yanmaz, şunları belirtti:

"Burada hemşire çağrı, güvenlik kamera, aydınlatma ve yangın algılama sistemleri, bilgisayarlı otomasyon devreleriyle takip altında tutularak ilgili birimler arasındaki iletişim, tüp transfer sistemiyle yapılmaktadır. Binada katlar arasında geçişi sağlayan 21 merdiven kovası ile 29 asansör bulunmakta. Hastane kadın doğum, çocuk ile KVC branşlarında 88 poliklinik, 28 acil muayene, 46 yatak acil müşahede salonları, 12 ameliyathane, 114 yataklı yoğun bakım servisi, 3 anjiyo salonu, 12 yataklı anjiyo müşahede salonu, 14 laboratuvar, kan alma ve verme istasyonları, ileri teknoloji görüntüleme tekniklerine sahip radyoloji servisiyle hizmet verecek. Hastanede 11 doğum salonu bulunmakta. Hastanemiz, 206'sı kapalı olmak üzere 894 araç kapasiteli otoparka sahip."

Haberin Devamı

Teknolojik sistemlerle inşa edilen hastanenin olası bir depremde hizmetlerin aksamaması hedef alınarak tasarlandığını bildiren Yanmaz, uluslararası standartlardaki hastanenin "bölge sağlık üssü" olarak tasarlandığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!