Van'da Hıdırellez coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Vanda Hıdırellez coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 09:44

Van'da Hıdırellez coşkuyla kutlandı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)- VAN'da, Hızır ve İlyas peygamberlerin buluşup dilekleri gerçekleştirdikleri gün olduğuna inanılan Hıdırellez, İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İpekyolu ilçesindeki Akköprü Deresi'nde her yıl dilek yazdıkları kağıtları suya bırakarak hıdırellezi kutlayan vatandaşlar, bu  yıl da  İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen şekliklere yoğun ilgi gösterdi. Çocuklar arasında ip çekme, ağızda kaşık ile yumurta taşıma, çuval ve mendil kapma yarışlarının yapıldığı şenliğe katılanlar, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde doyasıya eğlenirken, yakılan mumlar eşliğinde genç kızlar dilek tutup dua etti. 

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  İhsan Emre Aydın, "Coşkulu bir kalabalık eşliğinde hemşehrilerimiz baharın gelişini kutluyor. Yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesinin yanı sıra, insanlara doğayı sevdirmek gibi yönleri de olan Hıdırellez günü’nün ülkemize, sağlık, mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesini diliyorum."dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!