Van'da engelliler günü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Vanda engelliler günü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 11:38

Van'da engelliler günü kutlaması

Haberin Devamı

VAN,(DHA)-VAN'ın Merkez İpekyolu Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.
İpekyolu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Akademisinde düzenlenen etkinliğe, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Suat Ekici ve vatandaşların katıldı. 
Görme engelli kursiyerin  brail alfabesi ile Kur’an-ı Kerim'i okumasıyla başlayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı, Engelsiz Yaşam Akademisi'nin kursiyerleri tarafından okunan şiir ve sergilenen  tiyatro, dans ve semâ gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinliğe katılan engelliler, çalınan müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Öztürk,devletin son yıllarda engelli vatandaşların geleceğe güvenle bakabilmeleri için önemli polikita ve çözümler üretmek için genekli çalışmalar yapıldığını söyledi.
Öztürk," Eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal yaşam içerisinde yer alan çok sayıda hukuki düzenleme hayata geçirildi. İpekyolu Belediyesi olarak hizmete açılan Engelsiz Yaşam Akademisi'nin hizmet çeşitliliği ve kalitesi açısından gerek ilimizde gerekse ülke genelinde takdir görüyor." dedi
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!