Van'da 704 yerleşim eski isimlerine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Vanda 704 yerleşim eski isimlerine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 15:11

Haberin Devamı

VAN (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve kamuoyunda "Demokratikleşme Paketi" olarak bilinen Temel Hak ve Hürriyetlerin Genişletilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında, Van'da 704 mahalle eski isimlerine kavuştu.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen tasarı kapsamında, mahalle statüsüne geçen 704 köyün eski isimlerinin iadesi talebinin, Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliğiyle kabul edildiği belirtildi.

Yapılacak yazışmalarda, yerleşimlerinin eski isimlerinin kullanılmasının karar altına alındığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Kasım ayı meclis toplantısında görüşülen ve ilgili komisyonun hazırlık yapmasının ardından meclise sunulan karar gereği, Başkale'de 81, Çaldıran'da 86, Çatak'ta 34, Edremit'te 18, Erciş'te 105, Gevaş'ta 37, Gürpınar'da 174, İpekyolu'nda 50, Muradiye'de 41, Özalp'te 53 ve Saray ilçesinde 25 olmak üzere 704 yerleşimin eski isimlerinin iade edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. İsimlerin iadesinin ardından tüm iç ve dış yazışmalarda bu isimler kullanılacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!