Van'da, 6 ayda 147 sokak hayvanı sahiplendirildi

Güncelleme Tarihi:

Vanda, 6 ayda 147 sokak hayvanı sahiplendirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2021 12:22

Van'da, 6 ayda 147 sokak hayvanı sahiplendirildi

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)- VAN Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakım ve tedavileri tamamlanan 147 sokak hayvanı sahiplendirildi.
Tuşba ilçesinde, 3 yıl önce hizmete açılan hayvan bakımevi, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en kapsamlı ve modern binası olma özelliğini taşıyor. 5'i veteriner hekim, 5'i tekniker 43 kişilik personelin görev yaptığı hayvan barınağında 171 sokak hayvanı barınırken, ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, yaşlı, engelli ve yavru köpek bölümleri de merkezde bulunuyor. Van ve çevre illerden yaralı getirilen sahipsiz köpek ve kediler burada aşı, tedavi ve gerekli ameliyatları yapıldıktan sonra getirildikleri bölgeye tekrar bırakılıyor. Bazı hayvanlar da sahiplendiriliyor.
6 AYDA 147 SOKAK HAYVANI SAHİPLENDİRİLDİ
Normalleşme süreci ile birlikte sık sık ziyaret edilen Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 2021 yılının ilk 6 ayında tedavileri tamamlanan 100 köpek ve 47 kediyi sahiplendirdi. Sahiplendirilen sokak hayvanlarına kimlik verilirken, aşıları ve sağlık kontrolleri de yine burada yapılıyor. Ekipler, sahiplendirdikleri sokak hayvanlarını aralıklarla yeni ailesinde kontrollerini yapıyor. Ailesiyle birlikte merkezi ziyaret eden 6 yaşındaki Eslem Berra Yorgun, merkezdeki yavru sokak kedisini sahiplendi. Kediye 'Pamuk' ismini veren küçük Eslem, çok mutlu olduğunu söyledi. 
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Adil Allahverdi, merkeze getirilen sokak hayvanlarının her türlü bakım ve tedavilerinin özenle yapıldığını söyledi. Allahverdi, "Kurulduğumuzdan bu yana binlerce sokak hayvanını tedavi ettik. 2021 yılının ilk 6 ayında 174 hayvan sahiplendirdik. Bunların 100 tanesi köpek 47 tanesi de kedi. Sahiplendirilen hayvanlar sahiplerine verilmeden önce banyo, aşı ve kısırlaştırmasını yapıyoruz. Sağlıklı bir şekilde sahiplerine teslim ediyoruz. Hayvan sahiplenmek isteyen tüm hayvan severleri merkezimize bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!