Van Gölü koyları, doğaseverleri ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Van Gölü koyları, doğaseverleri ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 14:54

- El değmemiş doğasıyla ilgi gören Gevaş ilçesi Altınsaç ve İnköy mevkisindeki Van Gölü koyları, kış mevsiminde dağcı ve fotoğraf sanatçılarına ev sahipliği yaptı

Haberin Devamı

VAN (AA) - Van Gölü'nün keşfedilmeyi bekleyen sahilleri, dağcı ve fotoğraf sanatçılarından ilgi görüyor.

Çözüm sürecinin başlamasıyla huzur ortamının sağlandığı Van Gölü havzası, son yıllarda çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Özellikle doğa sporcuları ve fotoğraf tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği Van Gölü'nün el değmemiş eşsiz koyları, kış mevsiminde büründüğü güzellikle dikkatleri çekiyor.

Van Gölü havzasını tanıtmak amacıyla Gevaş ilçesi sınırlarındaki Altınsaç ve İnköy mevkisine gezi düzenleyen Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri ve fotoğraf sanatçıları da Türkiye'nin en büyük gölünün saklı güzelliklerini görme imkanı buldu.

Altınsaç bölgesinden başlattıkları gezi kapsamında Van Gölü'nün batısında yer alan bir vadide kurulu Altınasaç Kilisesi'ne giden kulüp üyeleri, binlerce metre yükseklikteki dağlara çıkarak gölün maviliklerini ve doğayı izledi.

Haberin Devamı

Daha sonra İnköy mevkisine giden gezginler, sohbet ettikleri vatandaşları ve bölgenin doğal güzelliklerini çektikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!