Van’daki Fırıncılara Hijyen Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Van’daki Fırıncılara Hijyen Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 17:14

VAN'DAKİ FIRINCILARA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ.

Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan fırıncılara hijyen eğitimi verdi.
Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ortaklaşa kurmuş oldukları gıda koordinasyon ekiplerince, fırın işletme sahiplerine ’Fırınlarda İşletme ve Personel Hijyeni Eğitimi’ verildi. İpekyolu sınırları içerisinde bulunan fırın işletmelerine verilen gıda hijyeni eğitimine birçok işletme sahibi ve çalışan katıldı. Eğitimi veren İpekyolu Belediye personeli Gıda Mühendisi Ezgi Arslan, gıda sektöründe halk sağlığı için güvenli gıda üretimlerinin hassas ve çok önemli olduğunu dile getirdi. Arslan, ekmek üretiminde biyolojik, kimyasal ve fiziksel kirliklerin sadece sağlık değil ekonomik açıdan da işletmelere verdiği zararları detaylı bir şekilde anlattı.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nda hizmet veren Gıda Teknikeri Harun Mamuk ise, fırın işletmelerinde yapılması gereken zorunlu hijyen kurallarını okuyarak sıraladı.
Eğitim sonunda fırın işletme sahiplerine temizlik konusunda yapılması gereken uyarıcı levhalar, bone ve maskeler dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!