Van’da Okul Servis Araçları Bir Kampüste Toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Van’da Okul Servis Araçları Bir Kampüste Toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 13:20

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞTIRMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI'NIN ALDIĞI KARAR İLE VAN'DAKİ SERVİS ARAÇLARINA GETİRİLMEK İSTENEN DEĞİŞİKLİKLER KABUL EDİLDİ.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı’nın aldığı karar ile Van’daki servis araçlarına getirilmek istenen değişiklikler hayata geçiriyor.
Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı ile Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı ile Van 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi işbirliği ile servis şoförlerine yönelik bir toplantı gerçekleştirildi. Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri katıldı. 2015-2016 eğitim öğretim yılına daha iyi bir şekilde başlamak için getirilen kararlar bir bir hayata geçirilirken, servis araçlarının bir kampüs çatısı altında toplanması karara bağlandı. Araçlar bundan sonra Van Kalesi altında bulunan boş arazide konuşlandırılarak, buradan hareket edecek. Tüm servis arabaları bu kampüste bir kooperatif adı altında hizmet sunacağı gibi buradaki kampüste yıkama, yağlama, gibi bir çok işyeri olacak.
-“S PLAKASIZ VE KUŞAKSIZ HİÇBİR ARACA ÖĞRENCİ VERİLMEYECEK”
Gerçekleştirilen toplantıda konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanı Öner Yiğit, bu kampüsün tertipli düzenli bir şekilde işlemesi gerektiğini belirterek, “Buradaki tüm servis araçlarımız ve servis şoförlerimiz daha iyi hizmet sunmak için canla başla çalışacaklar. Temiz, düzenli ve tertipli bir şekilde yapılacak olan hizmet işleyişinde ne kadar güzel olduğunu ortaya çıkaracaktır. Şoförlerimiz kılık kıyafetleri başta olmak üzere saç ve traş bakımlarını da eksiksiz yapacaklar. Aracına kuşak atmayan hiçbir servis aracına öğrenci verilmeyecektir. Bu konuda Van Milli Eğitim Müdürlüğü ile olan temaslar aralıksız sürmekte. Bu konuda velilerin haberinin olması için gerekli çalışmalar sürmektedir. ’S’ plakalı olmayan ve kuşak giydirmeyen hiçbir araca öğrenci verilmeyecektir. Mahalle aralarında bulunan yazıhaneler kaldırılacak. Tüm okul araçları Van Kalesi altında bulunan boş arazide bulunacaklar. Bir kampus çatısı altında kooperatife bağlı olarak hizmet verecekler. Tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
-“VELİLERİMİZ ARTIK BU ANLAMDA HUZUR İÇİNDE OLACAKLAR”
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul da getirilen çalışmaların yerinde olduğunu belirterek, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığına teşekkür etti. Bu yeniliklerle birlikte servis taşımacılığı yapan şoför esnafının daha iyi hizmet vereceğini ifade eden Tuğrul, “Velilerimize de bu anlamda bir güven gelmiş olacaktır. Korsan taşımacılığın önünü kesecek olan bu yeniliklerle birlikte velilerimizde artık içi rahat bir şekilde çocuğunu kimlere teslim etmiş olacağının huzuru içerisinde olacaktır. Ben tekrardan tüm bu yenilikler için esnafımıza bu imkanları sunan Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı olmak üzere Ulaştırma Dairesi Başkanı Öner Yiğit ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Van 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Metin Aras’ın da kısa bir teşekkür konuşmasının ardından toplantı servis şoförleri ile karşılıklı bilgi alışverişlerinin alınması ile devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!