Van’da ‘Halk Sağlığı Haftası’ Etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Van’da ‘Halk Sağlığı Haftası’ Etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 12:34

VAN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 3-9 EYLÜL HALK SAĞLIĞI HAFTASI DOLAYISIYLA AÇTIĞI STANTTA SİGARAYI BIRAKMA KONUSUNDA BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI BAŞLATILDI.

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, her yıl kutlanan 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla kurduğu stantta halkı sigara konusunda bilgilendirdi.
Bir iş merkezinin girişinde açılan stantta vatandaşlara sigaranın zararları anlatılarak, tütün bağımlılık testi uygulandı. Tanıtıcı broşürlerin de dağıtıldı stantta halk bu konuda bilgilendirilirken, Van Halk Sağlığı Müdürlüğü konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’de her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası’nın kutlanmakta olduğu, bu haftanın amacının da halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak, yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak olduğu dile getirilen açıklamada, halk sağlığının bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediği kaydedildi. Açıklamada, “Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini arttırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek, halk sağılığı çalışmalarının temel amaçlarındandır. Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır. Aile hekimleri, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan kuruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir. Aile hekimliği uygulaması ile her birey sağlıkları ile ilgili her türlü konuda danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir hekime kavuşmuştur. Her gün yaklaşık bir milyon kişi aile hekimleri ile bir araya gelmektedir. İlimizde sağlık hizmetleri sadece sağlık tesisleri ile sınırlı kalmayıp, aile hekimlerince kişiler yaşadıkları yerde ziyaret edilerek sağlık problemlerine çözüm bulunmaktadır. Bunun yanı sıra evlerinden çıkamayan kişilere de sağlık hizmeti sunulmaktadır. Kadın ve çocuk sağlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun öncelikleri arasındadır. Özellikle doğurganlık çağındaki kadınlara ve doğuştan itibaren çocuklara yönelik yapılan sağlık hizmetleri itinayla sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir. On üç ayrı hastalık yapıcı etkene karşı sürdürülen ve dünyanın en kapsamlı aşılama programlarından birisi olan ulusal aşı programı ile aşılar geleceğin güvencesi çocuklarımıza uygulanmaktadır. Sağlığın temel unsurlarından olan içme ve kullanma sularının güvenilir olması için her yıl belli noktalardan aralıklarla alınan numunelerden yapılan tahlillerle şebeke sularının güvenliği takip edilmektedir” denildi.
“TERCİH ETTİĞİMİZ YAŞAM TARZI SAĞLIMIZI ŞEKİLLENDİRİR”
Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Tercih ettiğimiz yaşam tarzı sağılımızı şekillendirir. Programlarımız kapsamında sağlığımızı tehdit eden risk faktörlerine karşı vatandaşlarımızla birlikte mücadele edilmektedir. Alo 171 Sigara Bırakma Hattı 7 gün 24 saat esası ile danışmanlık hizmeti vermekte ve dileyen vatandaşı sigara bırakma polikliniğine yönlendirmektedir. Alo 181 hattı ile de uyuşturucuyla mücadeleye destek verilmektedir. Dünyadaki gelişmiş ülkelerle aynı şekilde meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri için erken teşhise yönelik her yıl taramalar yapılmakta ve kanserden korunmaya yönelik eğitimler aralıksız sürdürülmektedir. İşte bu amaçla bugün burada Van Halk Sağlığı Müdürlüğü ve tüm şubeleri ile birlikte sağlık çalışanlarıyla yanı başınızda” ifadeleri kullanıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!