Tuşba Belediyesi'nin 'Kardeşlik' temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Tuşba Belediyesinin Kardeşlik temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 13:32

Tuşba Belediyesi'nin 'Kardeşlik' temalı fotoğraf yarışması sonuçlandı

Haberin Devamı

VAN,(DHA)- VAN'ın merkez Tuşba İlçesi Belediyesi ile Van Fotoğrafçılar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Kardeşlik’ temalı fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Düzenlenen uluşlararası fotoğraf yarışmasına 813 kişi, 2 bin 665 eser ile katıldı. Türkiye genelinde şimdiye kadar düzenlenen en yüksek katılımlı yarışmalardan biri olan yarışmada jüri üyeliğini Fotoğraf Sanatçısı ve Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Edirne Fotoğraf Derneği'nden Fotoğraf Sanatçısı Enver Şengül, Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı İbrahim Göksungur, Van Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Tayfun Çiftçi, Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Ali İhsan Öztürk, Fotoğraf Sanatçısı Adem Sönmez, ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Temsilcisi Halil İbrahim Tutak yaptı.

Birbirinden güzel eserleri değerlendiren jüri üyeleri birinciyi belirlemek için ter döktü. Yaklaşık 6 saatlik değerlendirmenin ardından eserlerler belirlenirken, birinciye 2 bin 500, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin 500, mansiyon ödülü 500 lira, Tuşba Belediyesi Özel Ödülü 500 lira ve sergileme değer görülen en fazla 20 esere ise 100’er lira ödül verilecek. Toplam 25 eserin sergilenmeye değer görüldüğü yarışmada, birinciliği Mustafa Kılıç, ikinciliği Esengül Alıcı ve üçüncülüğü Abdullah İnat’a ait eserler ödüle değer görüldü.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!