Takip edilen araçta 20 kilo plastik patlayıcı ele geçti

Güncelleme Tarihi:

Takip edilen araçta 20 kilo plastik patlayıcı ele geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 16:20

Takip edilen araçta 20 kilo plastik patlayıcı ele geçti

Haberin Devamı

Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- VAN'da polisin denetim yaptığı noktada sürücüsünün durmayarak kaçtığı araç takip sonucu durduruldu. Durdurulan araçta 20 kilo plastik patlayıcı madde ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Olayla 6 kişi gözaltına alındı. 
Van'ın Kurubaş Mevkii'nde dün saat 21.30 sıralarında durdurulmak istenen bir aracın sürücüsü kaçmaya çalıştı. Polis ekiplerinin peşine düştüğü araç kısa sürede durduruldu.Ekipler aracı ve içinde bulunan 5 kişiyi Emniyet Müdürlüğüne getirdi. Ekiplerin araçta yaptığı aramalarda, aracın gizli bölmelerinde 9 parça halinde ikişer kilogramlık, toplam 18 kilo plastik C4 patlayıcı madde, 2 konserve kutusu içerisine hazırlanmış zaman ayarlamalı düzenekli hazır bomba ve bunlara ait çok sayıda fünye ile toplam 20 kilo plastik patlayıcı madde ele geçirdi. 
Sürdürülen o
perasyonda merkez Tuşba ilçesi Molla Kasım Mahallesi'nde Bahçeşehir'de gömülü 2 Kalaşnikof, 1 Bixi marka silah ve bunlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Konuyla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!