Sağlık Müdürü İmren’den Gazetcilere Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Müdürü İmren’den Gazetcilere Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2015 10:44

VAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. YAKUP İMREN, KANSER TARAMALARINDA ARTIK İNSANLARA YALVARDIKLARINI BELİRTEREK, “BELLİ BİR YAŞ GRUBUNDA İNSANLARI TARAMAYA GETİRMEK İÇİN YALVARIYORUZ” DEDİ.

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren, kanser taramalarında artık insanlara yalvardıklarını belirterek, “Belli bir yaş grubunda insanları taramaya getirmek için yalvarıyoruz” dedi.
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren ve Yardımcısı Yaşar Beygo, gazetecileri ziyaret etmeye devam ediyor. Ziyaretlerinde konuşan İmren, insanların eskiden hastanelerde tedavi görmek için saatlerce sıraya girmek zorunda kaldığını belirterek, “Bugün artık evimizde bile hasta yatağımızda tedavi görebiliyoruz. Sağlık alanında sahalarda verdiğimiz eğitimler insanları çok etkiliyor. Sağlık alanında her gün biraz daha üstte olmamız gerekiyor. Geçmişte 7 hastalığa karşı aşı uygulanırken, bugün 14 hastalığa karşı aşılama yapılıyor. Aşı noktasında da Türkiye ortalamasını yakaladık. Van’da da çocuk felci diye de bir şey yok. Sağlığın her yönüne yoğunlaşıyoruz. Aile hekimlerinde de şu an bir düzenleme yok ama kalitenin artması için çalışmalar içinde oluyoruz” ifadelerini kullandı.
“İNSANLARA KANSER TARAMASI YAPMAK İÇİN YALVARIYORUZ”
Kanser taramalarında artık insanlara yalvardıklarını dile getiren Dr. İmren, “Belli bir yaş grubunda insanları taramaya getirmek için yalvarıyoruz. Her alanda kanser taraması yapıyoruz. İnsanlar kanser taramalarını yapmak istemiyor. İnsanların bu tür taramalara ilgi göstermesini istiyoruz. İnsanların aile hekimlerine gitmesini ve onlarla tanışmasını istiyoruz. İnsanlarımız buna çok alışık değil. İnsanlar ne zaman hastalansa o zaman hastaneye gitmeyi tercih ediyor. Aslında öyle olmamalı, sürekli aile hekimlerini ziyaret edilmelidir. Biz sadece sağlık hizmeti vermiyoruz. Sağlık konusunda da eğitim veriyoruz. 300 binin üzerinde insana sağlık okuryazarlığını arttırmak için eğitim veriyoruz. Bu yeterli mi tabi yeterli değil” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!