Destek tohumları beklentilerin üzerinde verim sağladı

Güncelleme Tarihi:

Destek tohumları beklentilerin üzerinde verim sağladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 10:18

Destek tohumları beklentilerin üzerinde verim sağladı

Haberin Devamı

Hakan SARI/Özalp/VAN (DHA) - VAN'ın Özalp ilçesinde tarımsal ve hayvansal üretimin artırılması için çiftçilere dağıtılan arpa tohumları ile yapılan ekimlerin hasadına başlandı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Feyzullah Tekiner, dağıtılan tohumlardan 100 tondan rekolte başına bin ton beklerken, 100 tondan rekolte başına bin 500 ton verim elde ettiklerini söyledi.

Özalp Kaymakamlığı, Belediye ile Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkbahar aylarında arazilerin daha fazla ekilmesi ve tarımsal faaliyetlerin artırılması amacıyla "Tohum bizden, üretim sizden projesi" kapsamında ilçedeki 226 çiftçiye 100 ton arpa tohumu desteği sağladı. Ekimin ardından yapılan hasat ise yüzleri güldürdü. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Feyzullah Tekiner ve ziraat mühendisleri hasat yapılan tarlaları gezerek incelemelerde bulundu. Tekiner, hasadı yapılan tarlalarda verimin beklentileri aştığını söyledi.

Tekiner, ilçedeki tarımsal ve hayvansal üretimi artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Çiftçilerimizi desteklemeye yönelik projelerimize devam edeceğiz. Dağıttığımız 100 ton arpa tohumların bugün hasatları yapılıyor. Sağlanan verim beklentilerimizi aştı. Dağıttığımız tohumlardan 100 tondan rekolte başına 1000 ton beklerken 100 tondan rekolte başına 1500 ton verim geldi ve bu bizi çok sevindirdi. Bu yılki desteklerimiz daha da fazla olacak. Çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyorum" dedi.

Çiftçi Ersin Zirekbilek ise desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamı Muhammed Emin Nasır'a teşekkür ederek, "Ben bu yıl maliyetler fazla olduğu için tarlamı nadasa bıraktım. Ardından kaymakamlık, Belediye ve ilçe Tarım ortaklaşa verdikleri destek tohumundan faydalanarak tarlamı ektim. Bu yıl 2 ton arpa tohumu desteği aldım. Tarladaki verim çok iyi. 1'e 10 verim bekliyordum şimdi ise 1’e 15 üzerinde verim aldım. Bu tür desteklerin devamlı olmasını istiyoruz. İlçe kaymakamımıza ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum "diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!