Milli Dağcı Fındık Van'da 'dağcılık konferansı' verdi

Güncelleme Tarihi:

Milli Dağcı Fındık Vanda dağcılık konferansı verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 11:53

Milli Dağcı Fındık Van'da 'dağcılık konferansı' verdi

Haberin Devamı

Murat ÇAĞLAR / VAN, (DHA)- MİLLİ Dağcı Tunç Fındık tarafından Van'da "dağcılık ve tırmanış deneyimleri" konulu konferansı düzenlendi.

Van Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa  Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Ticaret ve Sanayi Başkan Yardımcısı Murat Beyaz, Patika Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Bingöl, Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Fatih Eriş ve sporcular katıldı. Konferansta Fındık katılımcılara "4x8000 Tırmanış Projesi" ve dağcılık konuları hakkında bilgiler verdi. Van yöresinde bulunan doğal buz şelalerini spora kazandırmak için tırmanışlar gerçekleştirdiğini söyleyen Fındık,"Van merkezden 85 kilometre uzaklıkta bulunan Muradiye Kanyonu buz şelalesine teknik buz tırmanışı gerçekleştirdik. Yörede bulunan buzul şelale potansiyelinin önemli ve bu değerleri spora ve turizme kazandırmak için çaba göstereceğiz" dedi. Dağcı ve spor antrenörü Doğan Palut ise Van Gölü havzasında bulunan dağlar ve doğal güzelliklerde doğa sporuyla ilgilenen sporcular yetiştirilebileceğini belirtti.

Konferans sonunda Tunç Fındık ve ekibine, İlin turizm ve sporuna katkı sunması nedeniyle kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!