İşitme engelliler artık 112'ye ulaşabilecek

Güncelleme Tarihi:

İşitme engelliler artık 112ye ulaşabilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 16:08

- Konuşma ve duyma problemi nedeniyle görüntülü görüşme haricinde telefon kullanamayan işitme engelliler, yeni sistemle 112 Acil Servis hattını da arayabilecekler

Haberin Devamı

VAN (AA) - Görüntülü görüşme haricinde telefon kullanamayan işitme engelliler, yeni sistemle hem 112 Acil Servis hattını arayabilecek hem de çağrı atmaları durumunda ekiplere harita üzerinden yerini gösterebilecek.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Van İl Sağlık Müdürü Bilal Acar'ı ziyaret eden işitme engelliler, hastane gibi kurumlarda yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Sıkıntıların çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarını belirten Acar, proje kapsamında beş personeli İzmir'e gönderdiklerini ve işaret dili eğitimi aldırdıklarını belirtti.

Uyum eğitimi alan personelin hizmet vermeye başladığını ifade eden Acar, proje sayesinde işitme engelli vatandaşların çağrı veya mesaj yoluyla 112 Acil Servis hattına ulaşmaları ve anında karşılık almalarını sağladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Acar, "Bunun yanında müdürlüğün internet sitesinde yine aynı sloganla geçen yıl oluşturduğumuz bir yapılanmamız var. Bununla da her türlü sağlık problemleri çözmek için danışmanlık hizmeti veriyoruz. İnşallah bunu daha da geliştireceğiz" diye konuştu.

Ziyaret sonrası verilen hizmeti yerinde görmek isteyen işitme engelliler, İpekyolu Caddesi'ndeki 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne götürüldü.

Burada birimleri gezdirerek işitme engellileri bilgilendiren merkez sorumlusu Rahime Arslan, beş arkadaşıyla işaret dili eğitimi aldığını belirterek, merkezde işitme ve konuşma engelli vatandaşlara yönelik hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Arslan, "İşitme ve konuşma engelli vatandaşlar bize başvurduklarında sistemde oluşturulan işitme ve konuşma engelli butonuna kaydını yapıyoruz. Böylelikle herhangi bir sağlık sıkıntısı yaşadıkları zaman bize çağrı atmaları yeterli olacak. Biz de elimizdeki adres, kimlik bilgileri, şikayetleri ve birinci derecedeki yakının kayıt bilgisiyle kendisine ulaşabileceğiz. Mesaj yolu henüz aktif değil ama çağrı atmaları yeterli bizim için" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!