Edremit'e 'Sahil Kordonu' projesi

Güncelleme Tarihi:

Edremite Sahil Kordonu projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 11:32

Edremit'e 'Sahil Kordonu' projesi

Haberin Devamı

Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA) - VAN’ın Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Van Gölü kıyısında hayata geçirmeyi planladığı 'Sahil Kordonu' projesiyle ilçeyi cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Van ve Edremit'in yıllardır böyle bir proje hayali kurduğunu belirten Çiçekli "Havaların ısınmasıyla birlikte halkımızla el ele verip Edremit’i Van’ın aynası yapacağız" dedi.
Van'ın Saray ilçesi Kaymakamlığı, Van Vali Yardımcılığı görevinden sonra Edremit’te Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilliği yapan Atıf Çiçekli, 'Sahil Kordonu' projesiyle Edremit'i cazibe merkezi haline getireceklerini anlattı. Havaların ısınmasıyla Edremit'te büyük bir dönüşümün başlayacağını söyleyen Çiçekli, "Edremit ilçesi, özellikle ‘Sahil Kordonu’ projesinin hayata geçirilmesiyle yerli ve yabancı turistlerin huzur içerisinde gezip görebileceği, dinlenebileceği bir tatil ve turizm merkezi haline gelecek. Edremit’i Van Denizi ile buluşturmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bunun için de 'Sahil Kordonu' projesini hazırladık. Bu projeyle Edremit, Van Denizi ile buluşacak. Projemizi havaların ısınmasıyla başlatacağız. İlk etabımız 2,5 kilometre olacak. Bu etapta, ışıklandırma, yürüyüş ve bisiklet yolları, ağaçlandırma, banklar ve kafeteryalarla sosyal donatı alanları oluşturacağız. Anlayacağınız halkımızın artık Van Denizi ile bütünleşmesini sağlayacağız. Bunun için büyük çaba sarf ediyoruz. İnşallah yaz aylarında halkımızı Edremit’in yeni yüzüyle buluşturacağız" dedi.
Sahillerin halka açılması ve ailece herkesin kullanması için elinden gelen tüm gayreti göstereceğini ve bunun için projenin de hazır olduğunu belirten Çiçekli, "Halkımızın sahili rahat bir şekilde kullanması için bir proje gerçekleştirdik. 3 etap halinde Edremit’i göl ile buluşturmak için çaba göstereceğiz. Yine beraberinde kadın-erkek ve aile plajları planladık. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanken verdiği talimat gereği, bütün kamu kurumlarına ait sosyal tesisler halka açıldı. Yaz aylarında vatandaşımız bize gelip ‘ben bu alanları kullanamıyorum’ derse ben bu konuyla bire bir ilgilenirim" dedi.
EDREMİT TURİST AĞIRLAYAN İLÇE OLACAK
Edremit’e bir şeyler katan ve Edremit’i kendi evi gibi gören herkes ile birlikte çalışacağını da belirten Çiçekli, "Edremit gerçekten çok güzel bir yer. Herkesin bu ilçemize sahip çıkması gerekiyor. Yıllardır hizmetten mahrum bırakılmış. Biz şimdi Edremit halkımızla Van halkımızla el ele verip Edremit’i Van’ın aynası yapacağız. Öncelikle sahillerimizle ilgili projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu proje Edremit için bir milat olacak. Yerli ve yabancı turistlerin uğradığı bir ilçe olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!