Çözüm süreci, Van'ın turist sayısını artırdı

Güncelleme Tarihi:

Çözüm süreci, Vanın turist sayısını artırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 17:48

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan çözüm sürecinin oluşturduğu huzur ortamı sayesinde, Van'ı geçen yıl 847 bin 375 turistin ziyaret ettiği belirtildi - Kültür ve Turizm İl Müdürü Aktuğ: "2013 yılında ilimizi ziyaret eden turist sayısı 611 bin 22 iken, bu sayı 2014 yılında 847 bin 375'e yükselmiştir"

Haberin Devamı

VAN (AA) - Çözüm süreci ile terör olaylarının bitme noktasına geldiği Doğu Anadolu Bölgesi, geçen yıl adeta ziyaterçi akınına uğradı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, yaptığı yazılı açıklamada, kentte geçen yıl turizm konusunda önemli bir hareketlilik yaşamalarına rağmen istedikleri düzeye ulaşamadıklarını belirtti.

Turizm sayesinde insanların hem kendi ülkelerindeki hem de farklı ülkelerdeki tarihi mirası ve doğal güzellikleri görme imkanı bulduğunu bildiren Aktuğ, "Kültürel miras bakımından zengin olan ve birçok medeniyetin beşiği olan ilimiz, bugüne kadar hak ettiği ziyaretçi sayısını bulamamıştır. Bölgemizi ziyaret etmek isteyen ziyaretçilere engel teşkil eden güvenlik problemleri uzun yıllar devam etmiş, bölge nezdinde ilimiz de bu kötü imajdan nasibini almıştır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan çözüm süreci kapsamında bölgede oluşan olumlu havanın turizm alanında kendisini hissettirdiğine işaret eden Aktuğ, siyasi istikrar ortamında artan yatırımların da Van'ın marka kent olma yolunda büyük bir ilerleme yaşamasını sağladığına değindi.

Aktuğ, mevcut turizm potansiyelinin bilinciyle hareket edip yaptıkları tanıtım çalışmalarının meyvelerini verdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tanıtım çalışmalarıyla birlikte ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı her yıl bir önceki yıla göre artış sağlamıştır. 2013 yılında ilimizi ziyaret eden turist sayısı 611 bin 22 iken, bu sayı 2014 yılında 847 bin 375'e yükselmiştir. Bu artışlar istediğimiz oranda olmasa bile yıldan yıla artan bir seyir izlemesi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Gerek tarihi ve doğal yapı zenginliği, gerek mevcut turizm altyapısıyla çok daha fazla turist almamız gerektiğini düşünüyoruz.

Kenti ziyaret eden yabancı turistlerin başında İranlı turistler geliyor. İranlı turistlerin bir kısmı tatil için Van'ı tercih ederken, önemli bir kısmı ilimizi transit geçiş noktası olarak görmektedir. İranlı turistleri ilimizde tutmak ve Van turizmine olan katkılarını artırmak için özel sektörün konuyla ilgili hassasiyet göstermesi gerekiyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!