Abdullah Öcalan’ın Atina Duruşması

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Öcalan’ın Atina Duruşması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 14:21

HDP VE DBP İL EŞ BAŞKANLIKLARI TARAFINDAN ABDULLAH ÖCALAN'IN BUGÜN ATİNA'DA GÖRÜLEN DURUŞMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanlıkları, Abdullah Öcalan’ın bugün Atina’da görülen duruşmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
İkinisan kavşağında bir araya gelen aralarında HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan, Tuba Hezer, Bedia Özgökçe, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ve partililerin bulunduğu gurup Fegiye Teyran Parkında basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik güçlerinin izin vermemesi üzerine grup bulunduğu alanda açıklama yaptı. Grup adına basın metnini okuyan TUYAD-DER Yöneticisi Mehmet Emin Şeker, Abdullah Öcalan’ın bugün Atina’da görülen duruşmasının Ortadoğu halkları açısından önem taşıdığını belirtti. 1998 yılında başlayan uluslararası komplonun aydınlatılması açısından bu davanın önem taşıdığını anlatan Şeker, şöyle konuştu: “Şüphesiz, Atina davası Öcalan’ın şahsında somutlaşmış bir halkın özgürlük davasıdır. Atina davası hepimizin davasıdır. Milyonlarca insanın verdiği imzalarla ‘Bizim irademizdir’ beyanında bulunduğu Öcalan, 17 yıldır bir hücrede tutulmaktadır. Bunu kabul etmedik etmeyeceğiz. Öcalan’a yönelik komploda payı olan tüm ülkelerden Kürt halkı olarak davacıyız. 17 yıldır hukuksuz bir biçimde tek başına bir hücrede tutulan Öcalan’ın özgürlüğü bizim için olmazsa olmazdır. Bu açıdan bugün Atina duruşmasından beklentimiz uluslararası komplonun tüm yönleriyle aydınlatılması ve komploda payı bulunan herkesin Öcalan ve Kürt halkından özür dilemesidir. Bu komployu bir kez daha lanetliyoruz. Bütün dünya şunu bilsin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Öcalan’ın yanında olacağız. Öcalan’ın artık özgür olmasının zamanı gelmiştir. Öcalan’ın özgürlüğü bütün dünya halklarının özgürlüğü olacaktır.”
Yapılan basın açıklamasının ardından gurup olaysız dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!