Uşak'ta 'Jennifer'ın Düğünü' sahne aldı

Güncelleme Tarihi:

Uşakta Jenniferın Düğünü sahne aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 14:44

Uşak'ta 'Jennifer'ın Düğünü' sahne aldı

Haberin Devamı

İSTANBUL Devlet Tiyatrosunun yeni oyunu, 'Jennifer'ın Düğünü' Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatro severlerle buluştu.

Başbakanlık Kültür Danışmanı ve Yazar Prof. Dr. İskender Pala'nın yazdığı 'Jennifer'ın Düğünü' adlı oyunu, Hidayet Erdinç yönetti. Oyunun müziklerini ise Can Atilla, dekor tasarımını Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımını Yakup Çartık, koreografisini Yeşim Alıç yaptı. Oyunda, Fatih Kahraman, Göker Ersivri, Rezzak Aklar, Hakan Onat Peynirci, Işıl Keskin, Bahar Yanılmaz, Erdoğan Aydemir, Nihal Tercanve Cem Tek'in yanı sıra çok sayıda oyuncu rol aldı. Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve çok sayıda tiyatro sever oyunu izledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve yaklaşık 80 dakika süren tek perdelik oyun sonunda konuşan Prof. Dr. İskender Pala, "Devletimiz, dualarla, erenleri, efesiyle, kahramanların kanlarıyla kuruldu ve tarih boyunca hep böyle yaşadı. Bu devlet tarih boyunca hiç olmadığı kadar büyük bir şiddetle, içerden ve dışarıdan hainlerin saldırısına maruz kalmaktadır. Bizler ne olursa olsun devletimizi ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Bu tür tarih, medeniyet ve kültür kokan oyunlarla tekrar buluşmak istediklerini ifade eden Başkan Cahan, "Etkileyici dekoru ve gerçeğinden farksız sahneleri ile gözümüzü kırpmadan bir oyun izledik. Oyunun sergilenmesinde gösterdikleri güzel performansla bizlere seyretme keyfi veren tüm oyuncularımıza teşekkür ediyorum" dedi. Vali Okur ise, "Okuduğum romanı adım adım sahne sahne yaşadım. Çok güzel ve ustaca kaleme alınmış mükemmel bir oyun. 15 Temmuz'da yaşanan ihanetin aynısı oyunun içinde de yaşandı. Biz 15 Temmuz'lara alışık olan bir milletiz. İnşallah Allah bir daha bu şekilde fitne ve ihanetlere meydan vermesin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Okur oyunculara, Başkan Cahan'da Prof. Dr. İskender Pala'ya çiçek vererek, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!