Uşak'ta 15 Temmuz şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Uşakta 15 Temmuz şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 17:36

Uşak'ta 15 Temmuz şehitleri anıldı

Haberin Devamı

UŞAK'taki bir lisenin öğrencileri, 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı düzenledi. Programda şehitler için dua okundu, okul korosu tarafından 'Güllerin Adı' isimli gösteri sergilendi.

Fevzi Çakmak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sait Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye'nin büyük bir millet olduğunu ifade eden Uşak Valisi Ahmet Okur, "Bu millet, kendi aralarında ne kadar farklılık olursa olsun dışarıdan bir tehdit hissettiğinde bir olur ve işgalcileri geri püskürtür. 15 Temmuz tarihinde bir grup terörist tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik haince bir girişimde bulunulmaya çalışıldı. Bu süreçte yaşananların asla unutulmaması gerekmektedir. Bugünlerde ülkemizin karşı karşıya olduğu engelleri, girdapları bizzat gördükçe birlik ve beraberlik ruhu daha çok artmalıdır. Şuanda bütün güçleriyle Türkiye'nin üzerine geliyorlar. Açık ve bariz bir şekilde haçlı savaşı yaşıyoruz. Bunu net olarak söylememde fayda var. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor" dedi.

15 Temmuz'da yaşanan olayların tüm okullarda anlatılarak hafızalarda yer alması gerektiğine dikkat çeken Okur, "Bu millet genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle sokaktaydı ve hain odaklara karşı dimdik durdu. Her ilde ve her ilçede sokağa çıkan vatandaşlarımız bayrağa sahip çıktı. Bu vatanda hala yaşıyorsak hem 15 Temmuz'da şehit düşen evlatlarımızın hem de bu milletin kahraman gazileri sayesinde yaşıyoruz. Bu milletin geleceğine çocuklarımız ve gençlerimiz sahip çıkacak. Geçmişimizi ve tarihimizi okuyarak bu günlere nasıl geldiğimizi bilmeniz gerekiyor. Biz uyurken düşman uyumuyor. Biz içeride sağlam olursak dışarıdan bizi kimse yıkamaz" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!