Uşak Üniversitesi ilk 5'e girdi

Güncelleme Tarihi:

Uşak Üniversitesi ilk 5e girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 12:08

Uşak Üniversitesi ilk 5'e girdi

Haberin Devamı

BÖLGESEL kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilecek 5 üniversiteden birisi Uşak Üniversitesi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu yıl ilki gerçekleşen '2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde, YÖK'ün 'Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması' projesine kabul edilen 5 üniversite açıklandı. Uşak Üniversitesi 15 aday üniversite içinde ilk 5'e girdi.

Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesine girmeyi başardıklarını ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, "Üniversitemiz projeye kabul edilen 5 üniversite içinde yer aldı. Üniversitemize ve Uşak'a hayırlı olsun. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a şükranlarımı sunuyorum. Ülkemiz hedefleri kapsamında, şehir ve bölge ile bütünleşmesinin sağlanması, iktisadi, sosyal ve beşeri sermayeyi geliştirmesi adına yükseköğretim kurumlarımızdan misyonlarını tekrar gözden geçirmeleri, tek tipten uzaklaşarak kurumsal farklılık ve çeşitliliğe yönelmeleri ve güçlü yönlerini dikkate almalarına yönelik yükseköğretimde yapısal değişim süreci başlatıldı. Bu değişim üniversitelerde misyon farklılığı ve ihtisaslaşma dönemidir" dedi.

Uşak Üniversitesi'nin tekstil, dericilik, seramik alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi'nin pilot yükseköğretim kurumu olduğunu belirten Rektör Çelik, "Üniversitemiz emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere 2006'da kurulan 40 üniversitemiz arasından seçilen 5 yükseköğretim kurumumuzun bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilerek desteklenecek. YÖK'ün kaliteyi yükseltme konusunda başlattığı bu projedeki 5 pilot üniversiteden biri olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!