Ulubey Kanyonunun tanıtımına ZEKA desteği

Güncelleme Tarihi:

Ulubey Kanyonunun tanıtımına ZEKA desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 13:53

Ulubey Kanyonunun tanıtımına ZEKA desteği

Haberin Devamı

UŞAK'ın Ulubey İlçesi'nde bulunan ve dünyanın 2'inci büyük kanyonu olan Ulubey'in tanıtımı için hazırlanan proje, Zafer Kalkınma Ajansı'ndan (ZEKA) destek almaya hak kazandı.
Uşak Üniversitesi'nin öncülüğünde Uşak Valiliği, Ulubey Kaymakamlığı ve Uşak İl Kültür Müdürlüğü'nün ortaklığında Uşak Kanyonlarını tanıtım amacıyla hazırlanan Büyük Uşak Kanyonları Projesi kapsamında belgeseller ve tanıtım filmleri çekilecek. Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Vedat Çakır'ın yapım ve koordinatörlüğünü yürüttüğü projede; Öğr. Gör. Hakan Cem Işıklar görüntü ve kurgu yönetmeni, Doç. Dr. Vesile Çakır halkla ilişkiler ve tanıtım sorumlusu, Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Gölcü tercüman, Öğr. Gör. Özlem Işıklar grafik-tasarım sorumlusu ve Okutman Onur Altıntuğ müzik yapımcısı olarak görev alacak.
ZEKA Yatırım-Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Tekeli ve Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya arasında imzalanan proje protokolünün ardından proje yürütücüsü Doç. Dr. Vedat Çakır, proje hakkında bilgi verdi. Çakır, proje sayesinde Uşak ili sınırları içerisinde bulunan Büyük Uşak Kanyonları'nın Türkiye ve dünya genelinde bilinir kılınmasını ve bu sayede hem Türkiye hem de Uşak turizmine katkı yapacak başarılı bir tanıtım sürecini gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Çakır, şöyle devam etti:
"Kanyonların birçok tarihi kalıntıyı, kültürel mirası ve coğrafi güzelliği barındırması nedeniyle, proje sürecinde coğrafya uzmanları, tarihçiler, arkeologlar, profesyonel belgeselciler gibi pek çok farklı disiplinden uzmanların oluşturduğu kaliteli bir ekiple ele alınacak. Büyük Uşak Kanyonlarının bütüncül bir şekilde tanıtımı sağlanacak. Proje kapsamında çekilecek belgesel ve yapılacak tanıtım etkinlikleriyle Türkiye'nin en uzun kanyonu olma özelliğini taşıyan Büyük Uşak Kanyonları'nın Uşak'ın kültür turizmine önemli bir katkısı olacak."
Uşak Üniversitesi'nin başta Uşak'ın kalkınması için çeşitli projeler yürüttüğünü ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise, "Uşak Üniversitesi projeci bir üniversitedir. Uşak kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve her daim girişimci ruhu yüksek bir şehir olmuştur. Sanattan spora ekonomiden yatırımlara kadar birçok alanda önemli mesafeler kaydeden Uşak şehrimiz artık kitle iletişim araçlarında adından daha fazla söz ettiriyor. Lidya Krallığından, Selçukluya, Osmanlıya kadar Uşak Kadim medeniyetler şehridir. Tarihinin 300 bin yıl önceye dayandığına dair kanıtlar var. Ama tanıtım eksik. Uşak Üniversitesi ilgili fakülte ve bölümleriyle tanıtımına katkı sunacak çalışmalar içindeyiz. Uşağımızın tanıtılmasında, pazarlanmasında ve turizmde elde edilecek gelirlerinin artmasına yönelik projeler yapmaya devam edeceğiz. Büyük Uşak Kanyonları Projesi de Uşak'ın eksik olan tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!