Ön kol atardamarından yapılan by pass ile sağlığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Ön kol atardamarından yapılan by pass ile sağlığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 16:50

Ön kol atardamarından yapılan by pass ile sağlığına kavuştu

Haberin Devamı

UŞAK Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Aydın Koç, 46 yaşındaki Mevlüt Alakuş'u koldan aldığı arter (atardamar) greft (yama) ile yaptığı ameliyatla sağlığına kavuşturdu.

Uşak Devlet Hastanesi'nde ilk defa yapılan ve başarılı koroner bypass ameliyatı operasyonun ardından açıklama yapan Koç, "Ön kol atardamarlarında tıkanma şansının az olduğunu, hastaların çok uzun süre yaşam sürdürebildiklerini ve ek kalp hastalıklarına maruz kalma olasılıklarının azaldığını" söyledi.

Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr.Aydın Koç yaptığı açıklamada, "Hastanemize kalp damar rahatsızlığı ile başvuran 46 yaşındaki Mevlüt Alakuş'a yapılan bypass ameliyatında göğüs atardamarı dışında koldaki radial arter (atardamar) çıkarılarak tüm bypass'ları atardamar ile yapılmıştır. Tam atardamar vaskularızasyon (damarlanma) denen bu yöntem ile hastamız hem operasyon sonrası bacak yarası sorunu yaşamayacak hem de yaşam süresi uzayacak" dedi.

Uşak Devlet Hastanesi kalp damar cerrahi kliniğinde yatan Mevlüt Alakuş'la birlikte diğer ameliyat olan hastaları odalarında ziyaret eden Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı ise, "Hastanemizde sağlıkta hizmet kalitesi her geçen gün artıyor. Fiziki sorunlarımız büyük ölçüde çözüldü, tıbbi kadroda niteliği artırmaya özveriyle çalışıyoruz. Hastanemizin bünyesine işinde iyi ve özverili hekimleri bünyemize katıyoruz. Onları çalışma açısından sürekli destekliyoruz. Göreve başladıktan sonra kentte yapılmayan birçok ameliyatın ve tıbbi hizmetin gerçekleştirilmesi için ne gerekiyorsa yaptık. Bu sayede Uşak halkının memnuniyeti de artmaya başladı. Hastanemizde ilk defa uygulanan ön kol atardamarı ile bypass ameliyatı başarılı bir şekilde tamamlandı" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!