Dünya Engelliler Günü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Engelliler Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 21:32

- Uşak'ta, engellilerin katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi

Haberin Devamı

UŞAK (AA) - Uşak'ta, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Vali Seddar Yavuz, Uşak Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelliler tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, engelli bireylerin yaşam kalitelerinin artırılması için son yıllarda hükümet tarafından önemli adımlar atıldığını söyledi.

Herkesin bir gün engelli olabileceği gerçeğiyle hareket etmesi gerektiğini ifade eden Yavuz, özel eğitime muhtaç engellilerin, eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden bedelsiz faydalandığını aktardı.

Engellilerin kendine olan güvenlerinin sağlanması, üretim ve hizmetleriyle aileleri ve topluma faydalı olabilmeleri amacıyla bu kişilerin kamuda ve özel sektörde istihdamları yönünde çeşitli teşvikler uygulandığını dile getiren Yavuz, "Engelli vatandaşlarımızın memnuniyeti, toplumda hep birlikte huzur ve mutluluk içinde yaşamamızın formülüdür. Bizlere düşen, engellilerin önüne çıkan engelleri ortadan kaldırmak ve bu insanları topluma kazandırmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Koray Acar ise Uşak Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde konuk edilen engellilere yönelik gerçekleştirdikleri etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından merkezde kalan öğrenciler, şiir okudu, ilahiler söylendi.

Öğrencilerin hazırladığı skeç, semazen, halk oyunları gösterileri sunuldu, keman dinletisi yapıldı.

Öğrencilerin okuduğu şarkıların ardından, etkinlik sona erdi.

- Belediye Başkanı Cahan, engellilerle bir araya geldi

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, engelliler günü dolayısıyla engellilerin oluşturduğu çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Cahan, kentte engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için gerçekleştirdikleri düzenlemelerle ilgili bilgi verdi.

Cahan, "Engellilerimiz, içme suyundan yüzde 25 indirimli, toplu taşımadan ücretsiz faydalanıyor. Bunun dışında engellilere yeni iş imkanları yaratmak için proje hazırlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

- Rektör, engelli öğrencilerle bir araya geldi

Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelli Birimince Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi ve engelli üniversite öğrencilerinin katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, konuşmasında, engelli bireylerin topluma kazandırılması için ortak bilinç oluşturulması gerektiğini belirterek, "Önemli ve öncelikli olan, zihnimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri yok etmektir. Engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmak, boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı Serkan Çiğdem ise Uşak Üniversitesi’nin son üç yıldır engelsiz kampüs olma yolunda ciddi ve büyük atılım yaptığını vurgulayarak, Prof. Dr. Çelik’e, bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!