Çölyak hastalarına özel üretim

Güncelleme Tarihi:

Çölyak hastalarına özel üretim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 15:26

Çölyak hastalarına özel üretim

Haberin Devamı

UŞAK'ta çölyak hastaları için karabuğdaydan glutensiz un üretiliyor.

Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Uşak Çölyak PKU Elele Derneği'nin ortak çalışmasıyla yürütülen karabuğday üretim demonstrasyonu Merkez Çevreköy'de yapıldı. Etkinliğe, Vali Salim Demir, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman, Uşak Çölyak PKU Elele Derneği Başkanı Ömre Ümran Aydın, çölyak hastaları ve yakınlarıyla vatandaşlar katıldı. Sağlık ve tarım alanındaki çalışmalara özel itina gösteren bir yönetici olduğunu belirten Uşak Valisi Salim Demir, karabuğday yetiştiriciliğinin gelişimine katkı sağlayarak çölyak hastalarının unlu mamul tüketebilmesini sağlayacaklarını söyledi. Vali Demir, "Sağlık ve hastalık insanlar içindir. Bize düşen görev, insanlarımızı hastalığıyla baş başa bırakmamaktır. Karabuğday tanıtım etkinliği, bu amaca yönelik atılan çok önemli bir adımdır. Bilindiği üzere çölyak hastaları bizler gibi tahıl ürünlerini tüketemiyor. Burada üretimi gerçekleşen karabuğday, işte bu sorunu ortadan kaldırmaktadır. Karabuğday üretiminin yaygınlaşması için yapılan bu tanıtım etkinliği ile çölyak hastası olan insanlarımızı yalnız bırakmadığımızı, onların yanında olduğumuzu Uşak ili olarak göstermiş oluyoruz" dedi.

KARABUĞDAY UNU BEDELSİZ DAĞITILACAK

Çevreköy'de üretilen karabuğdayın tamamının Uşak Çölyak PKU Elele Derneği'ne bedelsiz teslim edileceğini ifade eden Vali Demir şöyle konuştu:

"Dernek tarafından karabuğdaydan elde edilecek un, Uşak'ta bulunan 200 çölyak hastasına yine bedelsiz olarak dağıtılacak. Çölyak hastalarımıza ve derneklerine desteğimizin devam edecek. Karabuğday, sadece hastalar için değil, sağlıklı insanlar için de önemli bir besin maddesi. Fiyatı bakımından da çiftçilerimiz için çok cazip bir tarım ürünü olan karabuğdayın üretiminin yaygınlaşması gerektiğini özellikle vurguluyorum. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası aracılığıyla gerek danışmanlık ve bilgilendirme, gerekse tohum temininde çiftçilerimize yardımcı olacağız. Her türlü toprakta yetişebilen ve üretimi ilimizin iklim koşullarına uygun olan karabuğdayı çiftçilerimiz mutlaka üretmesini istiyorum."

Teknik personel tarafından karabuğday ve üretimi hakkında verilen bilginin ardından, etkinlik sona erdi. Vali Salim Demir, Çevreköy'de vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!