Vali Yavuz'un özel ziyaretçileri

Güncelleme Tarihi:

Vali Yavuzun özel ziyaretçileri
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 18:07

Vali Yavuz'un özel ziyaretçileri

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Trabzon Down Sendromu Derneği yöneticileri, çocuklar ve aileleriyle birlikte Vali Yücel Yavuz’u ziyaret etti.

Down Sendrom hakkında toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla, “Tıpkı Sizin Gibiyiz +1 Farkla“ tişörtleri giyen çocukları ve beraberindekileri ağırlayan Vali Yücel Yavuz, “Devletimiz her zaman sizlerin ve çocuklarımızın yanındadır. Onların bizden sadece bir kromozom fazlasıyla farklı olduklarını biliyoruz. Çeşitli etkinliklerle onların sosyalleşmesine yönelik program ve projelere destekçi olacağız, ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

Vali Yücel Yavuz'a dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Down Sendromu Dernek Başkanı Ensar Öztürk ise, "Trabzon’da ailelerin bilinçlendirilmesine yönelik çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımızın topluma uyum ve sosyalleşme becerilerinin kazandırılması ve istihdam edilmesinde Ballim Café etkin rol oynuyor. Ancak bu tür mekanların çoğalmasını Down Sendrom Derneği olarak bekliyoruz“ diye konuştu.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!