Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2015 14:51

-67 şehirden 439 sporcunun katıldığı şampiyona, final müsabakalarıyla sona erdi

Haberin Devamı

TRABZON (AA) - Trabzon'da düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası, final müsabakalarıyla tamamlandı.

19 Mayıs Spor Salonu'nda, 67 ilden 439 sporcunun katılımıyla başlayan ve 6 gündür devam eden şampiyonanın son gününde finale kalan sporcular mücadele etti.

Final müsabakaları sonucunda 49 kiloda Metin Öztürkmen (İstanbul), 52 kiloda Batuhan Çiftçi (İstanbul), 56 kiloda Enes Refik Çiftçi (Kocaeli), 60 kiloda Onur Arslan (Trabzon), 64 kilo da Ahmet Mıcık (İstanbul), 69 kiloda Ersel Koçman (Sakarya), 75 kiloda Batuhan Kılıç (Trabzon), 81 kiloda Furkan Medetoğlu (İstanbul), 91 kiloda Muhammet Aydın (İstanbul) ve +91 kiloda Vural Nuhoğlu (Trabzon) Türkiye şampiyonu oldu.

Şampiyonada dereceye giren sporculara madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Yardımcısı Murat Kocakaya ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Personel ve Eğitim Daire Başkanı Ahmet Ak verdi.

Haberin Devamı

Dereceye giren sporcuların milli takım kampına alınacağı, burada başarılı olan boksörlerin uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandığı öğrenildi.

Bu arada, 69 kiloda Ersel Koçman'ın Yunus Emre Batman ile yaptığı müsabakayı kazanmasına salondaki çoğu kişi tepki gösterdi. Erzurum'dan şampiyonaya katılan Yunus Emre Batman'ın karşılaşmadan galibiyetle ayrılmasını bekleyen izleyenler, müsabaka hakemlerine tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!