Trabzon'daki çığ

Güncelleme Tarihi:

Trabzondaki çığ
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 16:01

- Çaykara ilçesindeki HES inşaatında yaşanan çığın ardından Trabzon'a gelen işçilerin ailelerinin tedirgin bekleyişi devam ediyor - Çığ altında kaldığı belirtilen işçilerden Lokman Çelik'in dayısı İrfan Hasçelik: - "Umudumuzu kaybetmiyoruz. Arama yapılan alanda bir çift ayakkabı bulunmuş. Kısa sürede inşallah Lokman'ı da bulurlar"

Haberin Devamı

TRABZON (AA) - Çaykara ilçesindeki hidroelektrik santrali (HES) şantiyesinde çığ altında kalan 2 işçiyi arama çalışmaları dördüncü gününde devam ediyor.

Sabah erken saatlerden itibaren arama kurtarma çalışmalarına başlayan AFAD ekipleri, kontrollü olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Olayın ardından Trabzon'a gelen işçilerin ailelerinin tedirgin bekleyişi de devam ediyor. Ailelerinin bir kısmı Köknar Mahallesi'nde beklerken, bazıları da buldukları araçlarla olay yerine giderek çalışmaları izliyor.

Çığ altında kaldığı bildirilen işçilerden Lokman Çelik'in dayısı İrfan Hasçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizli'de oturan Çelik'in evli ve bir çocuk babası olduğunu söyledi.

Yeğeninin bir aydır Trabzon'da çalıştığını dile getiren Hasçelik, ''Olayı haberlerde gördük ve Lokman'ın çalıştığı yeri de biliyorduk. İçimizde bir şüphe oldu ve çok geçmeden de acı haberi aldık. Babası, dayısı ve kuzenleriyle Çaykara'ya geldik'' dedi.

Haberin Devamı

- "Biz burada, eşi ve çocuğu Denizli'de bekliyor"

Hasçelik, cumartesi gününden itibaren arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, ''Şu ana kadar 3 kişiye ulaşıldı. Umudumuzu kaybetmiyoruz. Arama yapılan alanda bir çift ayakkabı bulunmuş. Kısa sürede inşallah Lokman'ı da bulurlar. Trabzon'dan ve il dışından gelen ekiplerin dışında bizim de akrabalarımızdan 10 kişi arama çalışmalarına katıldı. Biz burada bekliyoruz, eşi ve çocuğu da Denizli'de bekliyor. Herkes perişan oldu'' diye konuştu.

Öte yandan, Türk Kızılayı ekipleri de bekleyişini sürdüren ailelere çay ve gıda ikramında bulunuyor, olumsuz hava şartları nedeniyle de battaniye dağıtıyor.

Çaykara Karaçam bölgesi Kavlatan mevkisindeki özel bir şirkete ait HES santrali tünel girişinde 10 Ocak Cumartesi günü 5 işçi çığ altında kalmış, işçilerden Nusret Er'in cesedine ulaşılmıştı.

Çığ tehlikesi nedeniyle çalışmaların kontrollü yürütüldüğü bölgede ekipler, çığ altındaki işçilerden Muhammet Işıklı ve Özgür Özyürek'in cesetlerine dün ulaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!