Trabzon'da okul sütü dağıtımına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda okul sütü dağıtımına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 09:38

Trabzon'da okul sütü dağıtımına başlandı

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü, ‘Okul Sütü’ programı kapsamında Trabzon’da öğrencilere süt dağıtımına başlandı.

Ortahisar İlçesi Ahmet Saka İlkokulunda süt dağıtım programına Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Süt ile ilgili olarak öğrencilere bilgi veren Vali Yardımcısı Şahin, “Süt, fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı ve güçlü nesillerin yetişmesi için çok nitelikli bir besin kaynağıdır. Devletimiz süt dağıtım programını, sizleri geleceğin en kıymetli hazinesi olarak değerlendirdiği için yapmaktadır. Sütlerinizi severek için ve derslerinize çok çalışın” dedi.

Trabzon’da 42 bin 979 öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtımı yapılacağını kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay da, sütün öncelikle çocukluk çağı olmak üzere her yaşta tüketiminin alışkanlık haline getirilmesinin önemine işaret etti, yarım litre sütün günlük kalsiyumun ihtiyacının yüzde 70'ini, fosfor ihtiyacının yüzde 60'ını, iyot ihtiyacının yüzde 25'ini, B2 ve B12 vitamin ihtiyacının da yüzde 77'sini karşılayabildiğini anlattı. AB ülkelerinde yılda ortalama kişi başı 80-100 litre süt tüketilirken Türkiye'de bu rakamın 25 litrede kaldığını kaydeden Gülbay, bu açığı kapatmak ve çocukluk yaşında süt tüketim alışkanlığının kazandırılması için programın düzenlendiğini dile getirdi.

Gazlı ve şekerli içeceklerden kaçınılması konusunda da çocuklara uyarılarda bulunan Gülbay, okul sütü programının, ilkokul çağındaki öğrencilere süt içme, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması için 2011-2012 eğitim öğretim yılında başlatıldığını hatırlattı. Gülbay, "Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt verilecek. Salı ve perşembe günü de üzüm dağıtımı gerçekleştirilecek” dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!