Trabzon Kitap Fuarı’na ziyaretçi akını

Güncelleme Tarihi:

Trabzon Kitap Fuarı’na ziyaretçi akını
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 14:58

Trabzon Kitap Fuarı’na ziyaretçi akını

Haberin Devamı

TRABZON (DHA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’ sü düzenlenen Trabzon Kitap Günleri Fuarı büyük ilgi görüyor.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde kapılarını kitapseverlere açan fuar, 8 Mayıs’a kadar açık kalacak. 80 yazar ve 100 yayınevinin katıldığı fuarda yerel ve ulusal bazda pek çok tanınmış yazar, söyleşi ve imza programı gerçekleştirdi. Kitapların kampanyalarla okurlarıyla buluşturulduğu fuara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Fuarın ikinci gününde Şengül Yiğit, Zekeriya Efiloğlu, Murat Tavlı, Beyazıt Akman, Turgay Güler, Abdullah Yıldız ve Rasim Özdenören söyleşi ve imza programlarıyla katılımcılarla birlikte oldu.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarih, uygarlık, kültür ve sanat kenti olan Trabzon’un bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmasının önemine dikkat çekti. Kitap fuarının büyük bir kültür şöleni olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

“Yoğun katılım bizleri gelecek adına çok mutlu etti. Özellikle gençlerimizin yoğun ilgi göstermesi geleceğimizin daha da sağlam olacağının açık delilidir. Kitap sevgisini kabullenen şehrimle gurur duyuyorum, iftihar ediyorum. Fuarda yayın evleri ve yazarlarımız, halkımızla buluşuyor. Bu kültüre sanata edebiyata büyük bir katkıdır ve kitap okuma alışkanlığımızı daha da arttırmak içindir. Trabzon, 5 bin yıllık bir medeniyetler zincirinin, kültürün, edebiyatın, sanatın, insan sevgisinin ve uygarlığın şehri olduğunu bu güzel etkinlikle göstermektedir.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!