Trabzon’da Çevre Ve Geri Dönüşüm Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Trabzon’da Çevre Ve Geri Dönüşüm Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2015 15:41

TRABZON ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ VE ALO 181 ÇAĞRI MERKEZİ İLE TRABZON MERKEZ ORTAHİSAR BELEDİYESİNİN ORTAKLAŞA DÜZENLEDİĞİ ÇEVRE VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULARINI ELE ALAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BAŞKAN AHMET METİN GENÇ’İN KATILIMIYLA YAPILDI.

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Alo 181 Çağrı Merkezi ile Trabzon merkez Ortahisar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği çevre ve geri dönüşüm konularını ele alan bilgilendirme toplantısı Başkan Ahmet Metin Genç’in katılımıyla yapıldı.
350 bin nüfuslu bir ilçeye hizmet veren Ortahisar Belediyesi’nin etkinliğine aynı zamanda siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da eşlik etti. Ortahisar Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda ilk sunumu Alo 181 Çağrı Merkezi yaptı. Sunumda Alo 181 Çağrı Merkezi’nin kurumsal işleyişi hakkında bilgilere yer verilerek ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Çağrı Merkezimiz 81 ile 7/24 hizmet veren Türkiye’deki tek kurum. Hattımız başlıca çevresel şikayetler, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Kadastro konuları hakkında hizmet veriyor. Vatandaşlarımıza geri dönüşümün önemi hakkında bilgiler veriyor. Aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyoruz. En son ‘’Eko Okullar’’ projesi kapsamında Trabzon’da ilköğretim düzeyindeki öğrencilere atık yağ, plastik, kağıt, metal, cam gibi atıkların geri kazanımı hakkında bilinçlendirici projeyi yürütmeye devam ediyoruz’ ’denildi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de belediyenin geri dönüşümü mümkün atıklar hakkında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Genç açıklamasında ‘’Sunumlarda izlediğimiz gibi 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor. İçme sularının yüzde 25’i atık yağlar nedeniyle kirleniyor. Biz halkımıza sadece bunu anlatsak bile yeterli. Belediye olarak atık yağların geri kazanımı için yarışma düzenliyoruz. Tek başına yeterli değil. Burada öğrendiğimiz bilgileri broşür haline getirecek ve 15 bin eve ulaşmasını sağlayacağız. Halkımızın bilgilenmesine ve bilinçlenmesini çok önemsiyoruz. Biliyorsunuz bizim en temiz şehir ünvanımız var. Bunu daha iyi noktalara getirmek istiyoruz. ‘’Mahallemiz temiz kalsın’’ projemiz de devam ediyor. İnşallah gelecek nesillere güzel ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için hiçbir ayrım gözetmeden el birliği ile çalışmaya devam edelim diyorum. Ben bu vesileyle bu programa paydaş olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze, Alo 181 Çağrı Merkezine, STK ve siyasi parti temsilcileri ve Çocuk Meclisi temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!