Pekşen "Bölgede 443 Bin Yoksul Var”

Güncelleme Tarihi:

Pekşen Bölgede 443 Bin Yoksul Var”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 17:01

CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ AVUKAT HALUK PEKŞEN, SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, bölgede 443 bin insanın yoksulluğa sürüklendiğini söyledi.
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimler öncesi seçim çalışmalarını sürdürüyor. Erken genel seçim çalışmaları nedeniyle bölgeyi karış karış gezen Pekşen, kaçak çaya dikkat çekti. Pekşen "Her yıl Türkiye’ye 60 Bin ton gümrük kaçağı kaçak çay giriyor. Ben nereden girdiğini de söylüyorum. Doğubeyazıt ve Van’dan Türkiye’ye giren bu kaçak çaylara daha izin verilecek mi? Adresleri bunların belli. Rizeliler özellikle bu sorunun cevabını bekliyorlar” dedi.
Trabzon’un Sürmene İlçesinde dolgu sahası yapıldığını ve devasa paralar müteahhide ödendiğini belirten Pekşen, Bakan Fikri Işık’ın bögün bölgede bulunduğunu belirterek “Tersane için koca bir alan dolgu yapıldı. Burada tersane yapılıp 5 bin kişinin istihdam edileceği bizzat Trabzon’un Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından 61 proje kitapçığı içine konularak, kamuoyuna deklere edildi. Şimdi ne oldu bu tersane işi? 5 bin kişiyi burada istihdam ettiniz mi? Siz 5 bin kişiye iş bulamadınız. Şimdi yapmayı planladığınız Aarsin Yatırım Adası içinde benzer bir sonuca mı ulaşacaksınız? Vatandaşlar merak ediyor" şeklinde konuştu.
Pekşen, İş-Kur’a 59 bin kişinin iş için başvurduğunu belirterek, "İş-Kur’a başvuru yapan 59 bin kişi var. İş-Kur’a başvurularda yüzde 40’lık bir artış var bunun hikmeti nedir?" ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı döneminde Trabzon neden marka şehir olmadığını da soran Pekşen, sözlerini şöyle tamamladı:
"Trabzon’u marka şehir yapacağız diyorsunuz ya 13 yıldır niye yapmadınız? Bundan sonra nasıl yapacaksınız? 13 yıldır niye yapmadınız? Bunu izah eden bir cevabınız var mı? Türkiye Uganda, Moritanya, Tanzanya, gibi ülkelerin liginde oynuyor. Türkiye neden bu lige düşürdünüz?" sorularını yöneltti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!