Gürcistan'daki fındık bahçeleri ve fabrikalarını incelediler

Güncelleme Tarihi:

Gürcistandaki fındık bahçeleri ve fabrikalarını incelediler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 12:42

-Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Köleoğlu ile meclis üyelerinden oluşan heyet, Gürcistan'daki fındık bahçeleri ve bahçelerini inceleyerek yetkililerden bildi aldı

Haberin Devamı

TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile meclis üyelerinden oluşan heyet, Gürcistan'da fındık bahçeleri ve fabrikalarını inceledi.

Köleoğlu, beraberinde Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Batum Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Mikail Develioğlu ve meclis üyeleriyle birlikte ilk olarak Batum'da Zugdidi bölgesindeki fındık kırma ve işleme fabrikaları ile bahçeleri ziyaret etti.

Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Köleoğlu, Gürcistan'daki şirketlerin dünya ihracatından payını azda olsa arttırdıklarını belirterek, 4 yıl öncesine göre bölgede önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Gürcistan topraklarının fındık üretimi için elverişli olduğunu vurgulayan Köleoğlu, "Bu gelişme gösteriyor ki fındıkta her ne kadar Türkiye'ye belki rakip olamazlar ama dünya fındık ticaretinde yakın bir gelecekte kendilerine göre hatırı sayılır pay sahibi olurlar. Çünkü üretim miktarları sürekli artmakta ve biz Gürcistan'ın bu sektördeki gelişmelerini yakından takip etmek zorundayız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!