AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Ekonomist İsmail Cem Güner:

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Ekonomist İsmail Cem Güner:
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 11:30

AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI EKONOMİST İSMAİL CEM GÜNER, TRABZON’UN GENÇLERLE KALKINACAĞINI SÖYLEDİ.

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı ekonomist İsmail Cem Güner, Trabzon’un gençlerle kalkınacağını söyledi.
Aday adaylığıyla ilgili çalışmalarında sık sık bir araya geldiği gençlerin yetersiz iş imkanları nedeniyle büyük şehirlere gitmek zorunda kaldıklarından yakındığını, oysa ki genç ve dinamik nüfusun Trabzon ekonomisi açısından büyük önem teşkil ettiğini belirten Güner, “Gençlerin öncelikli iki konusu işsizlik ve Trabzonspor. Trabzonspor’un borç rakamları ortada, şehir Trabzonspor’a bir şey veremiyor, alıyor. Ama artık bu döngü değişmeli. Bu da ekonominin güçlenmesiyle mümkündür. Ekonominiz güçlü olursa, gençleri de burada tutabilirsiniz. İşsizlik korkusu, gelecek kaygısı olmayan kafası rahat gençlerin sporda da başarıya ulaşmaları mümkün. Zira Trabzon gençlerinin uluslar ve uluslararası başarılarını ve ülkemizi nasıl temsil ettiklerini unutmamak gerekir. Trabzon gençliği her alanda başarıya ulaşabilecek bir yapıya sahip. Hırslı, inatçı bir karakterimiz var” diye konuştu.
Sportif anlamda Trabzon’a büyük yatırımlar yapıldığını hatırlatan Güner “Spor tesisleri yönünden Trabzon Türkiye’nin 4 ilinden bir tanesi. Bunun çok iyi pazarlanması lazım. Spor turizmiyle ekonomiye katkısını sağlamalıyız. Uluslararası spor müsabakaları ve olimpiyatlara daha çok talip olmalıyız” dedi.
Genç nüfusun işsizlik nedeniyle şehri terk ettiğini ve şehirde üretime katkısı olamayacak yaşlı nüfusun kaldığını da belirten Güner, Dubai Modeliyle Trabzon ticaretine hareket kazandırarak gençlerin iş gücünden yararlanılması gerektiğine vurgu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!